Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Płatki dębowe FR opiekane waga 40g
1. Płatki dębowe mocno opiekane - Płatki mocno opiekane podnoszą ogólny charakter, bukiet i aromat win, wzmagają kolor. Doskonale nadają się do uzyskania efektu „starego” / dojrzałego wina.
Przydają się do tworzenia własnych koniaków, whisky i wódek gatunkowych.
2. Płatki dębowe średnio opiekane - Płatki średnio opiekane podnoszą ogólny charakter, bukiet i aromat win, wzmagają kolor, podkreślają owocowość win, dodają aromaty drzewne i ziemiste. W mniejszym stopniu dodają tanin do wina niż płatki lekko opiekane.
3. Płatki dębowe lekko opiekane - w mniejszym stopniu dodają tanin do wina od płatków naturalnych, natomiast mocniej podkreślają moc wina, świeżość i owocowość. Stabilizują kolor win czerwonych i podkreślają aromaty owoców użytych do produkcji wina.
4. Płatki dębowe naturalne - w największym stopniu dodają tanin do wina oraz stabilizują kolor czerwonych win. Nadają delikatny charakter owocowy, oraz subtelny aromat drzewa i migdałów. Płatki naturalne delikatnie zwiększają w smaku wyczuwalną moc wina.
Po zakupie proszę o e-maila z wyborem rodzaju płatków dębowych.