Chipsy z dębu francuskiego mocno, średnio, lekko opiekane 50g
Opis produktu: Chipsy dębowe mocno, średnio, lekko opiekane 50g - do starzenia win i destylatów. Polepszają znacznie smak i aromat trunku, dając efekt leżakowania w beczce dębowej. Wspaniałe do wyrobu wódek gatunkowych np. dębówek, koniaków i whisky. Dąb, który jest wykorzystywany do produkcji beczek częściowo jest przeznaczony na płatki dębowe w różnym stopniu opiekania(naturalne, średnio prażone, mocno prażone). Drewno jest wcześniej odpowiednio sezonowane następnie poddane obróbce termicznej.
Sposób użycia: Płatki dębowe dodajemy w ilości 0,5g do 3g na 1 litr wina w procesie fermentacji w celu starzenia, jako polepszacz koloru i nadania ,,charakteru” na okres od 5 do 30 dni. Podczas leżakowania 1g na 1 litr w długim leżakowaniu, 3g na 1 litr w krótkim.
Przy zakupie prosimy o podanie które chipsy mają zostać wysłane:
1 Lekko opiekane
2 Średnio opiekane
3 Mocno opiekane
PO UZGODNIENIU TELEFONICZNYM MOŻLIWOŚĆ ODEBRANIA ZAMÓWIENIA NA TERENIE SOPOTU OSOBIŚCIE - SZYBKO I BEZ OPŁAT. DZWOŃ POD NR TEL. 690 [zasłonięte] 092
Prz
PAMIĘTAJ ZAMAWIAJĄC U NAS ZAWSZE OTRZYMASZ WYBRANY TOWAR
SPRAWDZ PRODUKTY NA INNYCH NASZYCH AUKCJACH
ZAPRASZAMY.
000" |