Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OWOCOWE warzywne SOKI syropy KONFITURY susze WINO

09-06-2014, 18:26
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 77.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 24.90 zł     
Użytkownik adambook
numer aukcji: 4290143746
Miejscowość Internet
Licytowało: 1    Wyświetleń: 27   
Koniec: 09-06-2014 17:55:09
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

266 str. 60 ilustracji, rok wydania 1959 . W książce podane są m.in. wiadomości dotyczące sporzadzania przetworów z owoców i warzyw w warunkach gospodarstwa domowego. W pierwszych rozdziałach omówiono rolę owoców i warzyw w żywieniu człowieka, znaczenie witamin oraz podane są metody i sposoby utrwalania owoców i warzyw. W następnych rozdziałach podane zostały kolejne czynności w przetwórstwie domowym oraz podano szczegółowo podano utrwalanie poszczególnych owoców i warzyw, a więc sporzadzanie kompotów, konfitur, marmolad, dżemów, soków pitnych, soków słodzonych, win owocowych, przetworów pomidorowych oraz grzybowych, kwaszonek, marynat,oraz suszów. A.Mering, PORADNIK DLA GOSPODYŃ PRZETWORY Z OWOCÓW I WARZYW WPLIS: Warszawa 1959. Wymiary ok. 15x21cm. Okładka miękka przybrudzona, przetarta na brzegach, stan dobry- ślady użytkowania, nieliczne przebarwienia, zagięcia rogów, nieaktualne pieczatki, drobne uszkodzenia nie zmniejszają wartości użytkowej książki. Nie wysyłam za granicę.