Suszone Jagody Goji - Lycium barbarum GOJI - naturalna broń w walce z cholesterolem i otyłością!!
Zadbaj o zdrowie i dobre samopoczucie wraz z owocami Goji Owoce GOJI ( Kolcowój pospolity) - roślina z rodziny psiankowatych. Kolcowój pochodzi z gór Himalajów, stamtąd wraz ze sztormem, jego nasiona przeniosły się do Ameryki Północnej i dalej do Europy. W Azji dobroczynne właściwości jagód goji znane są już od dwóch tysięcy lat. Każdego roku, w sierpniu, odbywa się kilkudniowy festiwal, podczas którego Chińczycy oddają hołd tej niezwykłej roślinie. Kolcowój osiąga wielkość od 1m do 3 metrów wysokości, jego gałązki pokrywają kolce, liście natomiast są długie, grube, koloru szarozielonego.Owoce kolcowoju mają kształt podłużny.Te zaledwie dwucentymetrowe owoce są bardzo delikatne, dlatego zrywa się je ręcznie. Ich przyjemny, słodki smak pozwala na jedzenie goji prosto z drzewa, natomiast suszone jagody kolcowoju są świetną przekąską. Jagody Goji są uważane za żywność funkcjonalną. SKŁAD: węglowodany ( 68% masy suszonych jagód goji stanowią węglowodany) białka ( 12% masy suszonych jagód goji stanowią węglowodany) tłuszcze ( 10% masy suszonych jagód goji stanowią tłuszcze) błonnik ( 10% masy suszonych jagód goji stanowi błonnik) 11 minerałów oraz 22 minerały śladowe polisacharydy – wzmacniają system immunologiczny zeaksantyna- substancja antyoksydacyjna, wzmacniająca wzrok witamina B1, B2, B6, E oraz jest naturalnym, bogactwem witaminy C. betakaroten
Posiadają certyfikat ekologiczny!
DZIAŁANIE:Kora i jagody zawierają betasitosterol, który może zapobiec absorpcji cholesterolu w przewodzie pokarmowym. Lycium barbarum polisacharyd (LBP) hamuje rozwój białaczki HL-60 komórek i zwiększa ekspresję interleukiny-2 i czynnik martwicy nowotworu alfa. Spożywanie goji wspomaga budowę nowych komórek oraz regenerację tych zniszczonych, działa wzmacniająco na stawy i kości, poprawia wzrok dzięki obecność zeaksantyny. Działa antyrakowo i odtruwa wątrobę. Poprawia nastrój, likwiduje zmęczenie i usprawnia pamięć. ZASTOSOWANIE:niedkorwistość, oparzenia, kaszel, sedacja, zapalenia, bóle, infekcje skórne, zwiększenie ostrości widzenia, otyłość INNE ZASTOSOWANIE:odżywia krew, tonizuje nerki i cHroni wątrobę Owoce Goji spożywa się gotowane i suszone. Jagody goji mogą być dodatkiem do napojów i wszelkich posiłków – są popularnym składnikiem zup oraz warzywnych potraw z ryżem. Dobowa dawka suszonych owoców wynosi ok. 15 – 30 g. Produkt spożywczy.
AUKCJA Przedmiotem aukcji jest 50g suszonych owoców GOJI BIO. Posiadają certyfikat ekologiczny. POLECAMY !! |