Ovobiovita Initium to pierwszy i jedyny preparat na świecie zawierający „Wzbogacone Ovofosfolipidy, które po raz pierwszy zostały pozyskane w toku wieloletniego projektu badawczego o nazwie „OVOCURA” prowadzonego przez polskich naukowców z Wrocławskiego Uniwersytetu Przyrodniczego oraz Wrocławskiego Uniwersytetu Medycznego. Projet został zainicjowany i był prowadzony pod przewodnictwem prof.dr.hab. Tadeusza Trziszki.
„WZBOGACONE OVOFOSFOLIPIDY”
to substancja niezbędna do budowy oraz prawidłowego funkcjonowania każdej komórki
ludzkiego ciała.
Ovobiovita Initium to suplement diety nowej generacji powstały w wyniku innowacyjnej i opatentowanej technologii pozyskania bioaktywnych substancji pochodzenia naturalnego, zwłaszcza z żółtka jaj, bogatego w fosfolipidy pochodzenia zwierzęcego tzw: „Wzbogacone Ovofosfolipidy".
WZBOGACONE OVOFOSFOLIPIDY
to jedna z najważniejszych substancji życia, zwłaszcza dla funkcji mózgu, serca, wątroby i nerek.
Posiadają znacznie wyższą wartość prozdrowotną i biomedyczną w porównaniu z obecnymi na rynku preparatami zawierającymi fosfolipidy pochodzenia roślinnego. Ponadto mogą być stosowane przez osoby uczulone na białko sojowe.
Wzbogacone Ovofosfolipidy są jednymi z najważniejszych substancji życia. Przyczyniają się do obniżenia poziomu cholesterolu i trójglicerydów, stanowią barierę ochronną ścian żołądka, oraz odgrywają znaczącą rolę w przewodnictwie nerwowym. Korzystnie wpływają na ogólne funkcje umysłowe takie jak: przeciwdziałanie zaburzeniom wywołanym stresem, koncentracja, poprawa pamięci, odporność na zmęczenie, zapobieganie wyczerpaniu psychicznemu i opóźnianie starzenia.
Preparat OVOBIOVITA®, poza ovofosfolipidami, bogaty jest w kwasy tłuszczowe omega 3, proteiny, antyoksydanty oraz ekstrakty roślinne.
WSKAZANIA PRODUKTU
Prace badawcze w ramach Projektu Badawczego OVOCURA jednoznacznie wykazały prozdrowotny wpływ WZBOGACONYCH OVOFOSFOLIPIDÓW, zwłaszcza na regulację ciśnienia tętniczego, działania antystresowe i regeneracyjne.
OVOBIOVITA®Initium przeznaczona jest w szczególności dla osób:
- z zaburzeniami układu sercowo naczyniowego
- z nadciśnieniem tętniczym
- intensywnie pracujących umysłowo
- narażonych na stres
- narażonych na długotrwały wysiłek umysłowy i/lub fizyczny
- z zaburzeniami koncentracji i pamięci
- z problemami związanymi z pracą wątroby i nerek
- w okresie rewitalizacji po przebytych chorobach
Unikalność preparatu wynika z jego właściwości kompleksowo wspomagających:
- profilaktykę układu sercowo-naczyniowego:
- funkcję mózgu i układu nerwowego,
- pamięć i koncentrację,
- ogólną odporność psychofizyczną organizmu,
- regenerację wątroby i pracę nerek
- wspomagający procesy rekonwalescencji po przebytych chorobach
Polski rynek farmaceutyczny już dziś uznał OVOBIOVITA Initium za największe odkrycie roku. Preparat został uhonorowany dwiema prestiżowymi nagrodami "Złoty Otis 2014" aż w dwóch kategoriach: "Debiut Roku" oraz "Preparaty Immunostymulujące". To najważniejsze nagrody branży, przyznawane przez konsumentów, najlepszym i najbardziej innowacyjnym farmaceutykom dostępnym w aptekach bez recepty.
WZBOGACONE OVOFOSFOLIPIDY
czyli jak powstaje „jajo doskonałe” bogate w lecznicze biosubstancje.
Naukowcy są zgodni: jajo to skarbnica najcenniejszych substancji, dzięki którym współczesna medycyna jest w stanie podjąć działania w prewencji i w walce z chorobami cywilizacyjnymi. Niestety w zwykłej spożywczej formie jaja, jakie spożywamy na co dzień, tych niezwykle ważnych i korzystnych dla naszego organizmu biosubstancji, jest zbyt mało, żebyśmy mogli mówić o właściwościach prozdrowotnych.
Sekret wzbogaconego jaja wykorzystywanego do produkcji preparatu Ovobiovita Initium tkwi w doborze odpowiednich warunków chowu oraz w prowadzonym pod ścisłym nadzorem procesie żywienia kur. Nioski dostają paszę opartą na naturalnych składnikach m.in. preparaty z torfu, olej rzepakowy, olej lniany oraz algi morskie. W efekcie pozyskiwane są jaja, które oprócz zwiększonej zawartości witamin posiadają 12 razy więcej długołańcuchowych kwasów tłuszczowych (DHA i EPA) w porównaniu do zwykłych jaj dostępnych w sklepach.
WZBOGACONE OVOFOSFOLIPIDY posiadają znacznie wyższą wartość prozdrowotną i biomedyczną niż preparaty z fosfolipidami
pochodzenia roślinnego.
Ponadto Wzbogacone Ovofosfolipidy pozyskiwane z żółtka jaj mają znacznie wyższą wartość od obecnych na rynku preparatów lecytyny sojowej i mogą być stosowane przez osoby uczulone na białko sojowe. Posiadają też znacznie większe spektrum zastosowań nutraceutycznych i biomedycznych.
Pojemność: 250ml
Trwałość: 18 miesięcy
Sposób użycia:
Przed użyciem należy wstrząsnąć. Spożywać przed posiłkiem 15 – 30 ml dziennie (1 łyżka stołowa = 10 ml).
Ważne informacje:
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. Kobiety w ciąży i karmiące piersią przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Sposób przechowywania:
Po otwarciu przechowywać w temp. 3-7 oC, najlepiej w lodówce. Przechowywać w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem.