Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OTRĘBY PRZENNE nie owsiane SPOŻYWCZE ŚWIEZE 7 KG

31-01-2015, 17:23
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5 zł     
Użytkownik UK-SHOPik
numer aukcji: 5016133886
Miejscowość Wieliczka
Wyświetleń: 7   
Koniec: 31-01-2015 16:42:33
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

WITAM NA MOJEJ AUKCJI !!!

aukcja obejmuje ok. 7 kg Otrębów pszennych. klikajac kup teraz staja się Państwo posiadaczami właśnie takiej ilości :)

 

 

Otręby pszenne to produkt uzyskiwany podczas przemiału pszenicy na mąkę. Podczas postępu cywilizacyjnego ludzkość dążyła do otrzymywanie podczas procesu przemiałowego jak najjaśniejszej mąki, co przekładało się na kolor otrzymywanego później pieczywa. Pieczywo jaśniejsze w dawnych czasach było utożsamiane z posiadaniem wyższego statusu społecznego, gdyż klas niższych nie było stać na zakup jaśniejszych rodzajów mąki i pieczywa. Taki trend sprawił, że wyeliminowaliśmy ze swojej codziennej diety błonnik, którego źródłem są właśnie otręby pszenne. Otręby pszenne oprócz błonnika zawierają w swoim składzie liczne witaminy oraz mikro- i makroelementy.

Zalecana dzienna dawka błonnika w diecie wynosi 25-40 g, podczas gdy zwyczajowo spożywamy do 10-20 g. Spożywanie błonnika przyczynia się do poprawy funkcjonowania naszego układu pokarmowego - w szczególności jelit oraz wątroby. Błonnik ułatwia pozbywanie się przez nasz organizm wielu toksyn i jest zalecany w profilaktyce raka jelita grubego. Na temat dobroczynnego wpływu błonnika na nasz organizm zostało wydanych wiele publikacji naukowych, a także zostały opracowane specjalistyczne diety.
W 100 g otrąb pszennych znajduje się około 42 g błonnika, a więc trochę więcej niż wynosi zalecana dzienna dawka, której nie powinniśmy przekraczać. Należy pamiętać, że błonnik jest obecny także w takich produktach żywnościowych jak m.in.: owoce, warzywa, dżemy, płatki, kasze oraz przetwory zbożowe.
Otręby można spożywać dodając je do jogurtu, kefiru, zup, sosów, panierek. Można je także spożywać "na sucho".

Otręby pszenne ze względu na dużą zawartość błonnika oraz małą ilość cukrów przyswajanych wraz z ich spożyciem, przede wszystkim aktywizują metabolizm. Wraz z wodą i składnikami przemiany materii usuwane są podczas wypróżniania.

Powyższe zdjęcie jest zdjęciem poglądowym

NAJTANIEJ NA ALLEGRO.

 

Sprzedawany produkt jest towarem luzowym, Po zakupie towar własnoręcznie pakujemy w woreczki.

 

PROSZĘ O ROZWAŻNĄ LICYTACJE, GDYŻ NIE ODWOŁUJE OFERT


KONTAKT:

Wszelkie pytania proszę kierować na maila zawsze staram się odpowiedzieć tak szybko jak to możliwe.