|
Poniżej ostatnie komentarze na temat jakości produktu:
dodatkowo
Kupując produkt na tej aukcji korzystacie Państwo z promocji
DOŁADUJ DO 30 kg ZA O zł
oznacza to, że po zakupie przedmiotu na tej aukcji i OPŁACENIU PRZESYŁKI KURIERSKIEJ w kwocie podanej powyżej WSZYSTKIE POZOSTAŁE przedmioty zakupione na naszych innych aukcjach wysyłamy całkowicie ZA DARMO.
OPIS PRZEDMIOTU:
OTRĘBY OWSIANE gatunek I klasa PREMIUM - najlepsze nie tylko na Allegro !!!
Otręby owsiane słyną przede wszystkim z tego że zawierają pokaźną ilość błonnika. Zawarte w błonniku beta-glukany są szczególnie ważne dla ludzi mających kłopoty z przemianą materii i otyłością. Zaleca się stosować je dla celów profilaktycznych, dla uniknięcia tzw. chorób cywilizacyjnych takich jak : miażdżyca, cukrzyca czy rak jelita grubego. Mówi się również że błonnik przyczynia się do obniżenia cholesterolu. Otręby owsiane obniżają stężenie "złego" cholesterolu LDL, podwyższając jednocześnie stężenie "dobrej" frakcji HDL, pomagają także w regulacji stężenia glukozy we krwi. Niektóre badania wykazują, że otręby, zwłaszcza owsiane, mogą zmniejszać ryzyko zachorowania na raka jelit. Otrzymuje się je z preparowanego ziarna owsa. Są bogatym źródłem rozpuszczalnego błonnika pokarmowego: b - glukanu, jak i błonnika niestrawnego, ale pożądanego w codziennej diecie. Zawierają dużo białka, węglowodanów oraz dostarczają organizmowi witaminy z grupy B oraz tiaminę. Spożywanie otrąb owsianych zapobiega chorobom serca, działa przeciwmiażdżycowo, pobudza wydzielanie żółci do przewodu pokarmowego, zapobiega otyłości i cukrzycy. Regularne spożywanie otrąb owsianych podwyższa sprawność fizyczną i umysłową, zmniejsza potrzebę snu, zapewnia prawidłową przemianę materii przeciwdziałając otyłości. Błonnik zawarty w otrębach owsianych reguluje funkcje ruchowe przewodu pokarmowego, a także absorbuje metale ciężkie tj.: kadm, ołów, rtęć z organizmu człowieka. Otręby owsiane powinno się spożywać regularnie, dodając do sera, mleka, jogurtów, sosów oraz jako składnik różnych potraw, bowiem nie tracą one swych właściwości podczas gotowania i pieczenia. Ich właściwości zdrowotne i dietetyczne zostały uznane przez wiele autorytetów naukowych i opisane w wielu publikacjach popularno-naukowych.
Zobacz nasze pozostałe aukcje, klikając w odpowiedni odnośnik z:
Skrobią Kukurydzianą (Corn Starch Bio)
Ksylitolem - fińskim cukrem brzozowym
|