|
|
Odkrywcy Smaków polecają!
Ciecierzyca 400 g Lestello
Ciecierzyca to roślina strączkowa nazywana również grochem włoskim. Popularna na całym świecie a zwłaszcza w krajach basenu Morza Śródziemnego. W Polsce popularna w śród wegetarian -to doskonały zamienni mięsa ze względu na bogaty skład aminokwasowy. Jest również doskonałym źródłem białka i węglowodanów. Ma korzystny, potwierdzony przez badaczy wpływ na płodność. Zawiera spore ilości błonnika. Wspomaga trawienie i obniża poziom glukozy we krwi. Zawarty w ciecierzycy kwas linolowy i oleinowy ma korzystny wpływ na pracę śledziony trzustki i żołądka. Ciecierzyca zawiera ryboflawinę, niacynę, tiaminę, kwas foliowy, wapń, fosfor, potas, magnez i żelazo. Podstawową potrawą z ciecierzycy jest hummus. Doskonała do zup, sałatek i bigosu. Sposób przygotowania: Ciecierzycę dokładnie opłukać następnie moczyć w wodzie ok 12 godzin. Gotować do miękkości w tej samej wodzie.
Data przydatności do spożycia: 03.2016
W Warszawie możliwy odbiór osobisty po wcześniejszym kontakcie
tel. lub e-mail
ul. Odkryta 29E/34 03-140 Warszawa Białołęka
KUPUJĄC KILKA PRODUKTÓW ZA PRZESYŁKĘ PŁACISZ TYLKO RAZ
DO KAŻDEGO ZAMÓWIENIA DORZUCAM GRATIS
ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE AUKCJE |
|
|
|
|