OSŁONKA poliamidowa termokurczliwa do wędlin fi65 bezbarwna 10m od HSP
Charakterystyka
Poliamidowe termokurczliwe osłonki jednowarstwowe przeznaczone są do ogólnego stosowania w większości rodzajów wyrobów wędliniarskich. Cechą szczególną jest zwiększona elastyczność, umożliwiająca większe przepełnienie farszem.
Zastosowanie
Do pakowania wyrobów kiełbasianych nie wędzonych, poddawanych obróbce termicznej:
- kiełbasy i wyroby wędliniarskie: w postaci emulsji, np.: pasztetowa, metka, mielonka, szynka, polędwica, mortadela
- wyroby garmażeryjne: salceson, kaszanka, wyroby w galarecie
Zalety
- barierowość na tlen
- wytrzymałość mechaniczna
- dobre przyleganie do masy mięsnej
- szeroka gama kolorystyczna
Sposób użycia
Przed napełnieniem osłonki należy moczyć w wodzie przez okres 20 minut w temperaturze 20±5oC. W czasie namaczania cała OSŁONKA powinna znajdować się w wodzie.
Opakowanie
OSŁONKA poliamidowa termokurczliwa zapakowana jest w atestowane woreczki foliowe PA/PE zamknięte zgrzewem, oznaczone etykietą z nazwą , numerem partii oraz datą ważności.
Zobacz nasze pozostałe aukcje: |