Osłonka poliamidowa średnica FI 40 0,07 2metry
szerokość 63 mm
Oferowana osłonka służy do produkcji salcesonów, pasztetowych czy wędlin i mięs w galarecie. Może również służyć do wytwarzania mrożonek czy past. Jest ona jedno warstwowa, bezbarwna, nie przepuszcza tlenu, pary wodnej i promieni UV dzięki czemu wyroby zachowują swój smak i aromat na bardzo długo.
Osłonki poliamidowe przeznaczone są do stosowania zwłaszcza w przemyśle mięsnym i rybnym, do pakowania wędlin, mięsa surowego, pasztetów, past, wyrobów podrobowych, rybnych itp. oraz innych artykułów spożywczych o małej zawartości wody np. serów, orzeszków, dżemów, marmolad. Przykłady wyrobów wędliniarskich pakowanych w osłonkach poliamidowych.
- Kiełbasa parzona - Szynka - Wędliny drobiowe - Mięso mielone surowe - Pasztetowa - Pasztet - Salceson - Smalec - Gulasz - Flaki w rosole - Kaszanka - Mięso w galarecie - Wyroby plasterkowane bezpośrednio po obróbce termicznej
Osłonki można napełniać przy użyciu nadziewarek ręcznych lub automatycznych. Przy napełnianiu nie należy przepełniać osłonek powyżej nominalnej średnicy, celem uniknięcia ryzyka pęknięcia lub wybrzuszenia sie osłonki. Przed napełnieniem poddać osłonki moczeniu w wodzie o temperaturze do 40° C przez ok. 0,5 godziny. Zapakowane wyroby mogą być poddawane obróbce termicznej w temperaturze odpowiedniej do zapakowanego wyrobu. Dla wyrobów gotowanych temperatura obróbki może wynosić około 75-85°C, a dla wyrobów parzonych 80-90°C. Czas przechowywania zapakowanego wyrobu zależy od rodzaju wyrobu, jego trwałości i warunków przechowywania. Osłonki poliamidowe zapewniają dobra ochronę mikrobiologiczna zapakowanych wyrobów mięsnych w czasie od 10 do 21 dni, w zależności od rodzaju wyrobu i temperatury przechowywania. Osłonka ta nie nadaje się do wędzenia.
Pamiętaj na naszych aukcjach kupujesz produkty najwyższej jakości, z długim terminem przydatności, zawsze w najlepszej cenie! U nas płacisz tylko i wyłącznie za produkt a nie za jego kolorowe opakowanie.
Firma F.H.U. KERA Krzysztof Piłat zajmuje się z powodzeniem bieżacym zaopatrzeniem wielu masarni oraz punktów gastronomicznych w województwie świętokrzyskim. Świadczy to o świeżości i najwyższej jakości oferowanych przez nas produktów.
Warunki współpracy:
1. Przesyłki są realizowane w ciągu 1 dnia roboczego od wpływu ustalonej kwoty na nasze konto w mBanku,
2. Wszelkie nieprawidłowości dotyczące towaru, przebiegu transakcji itd. prosimy zgłaszać mailowo
([zasłonięte]@gmail.com). Tylko poinformowanie nas o problemie stwarza możliwość naprawienia naszego błędu zarówno przy bieżącej transakcji jak i w przyszłości.
3. Do każdej aukcji podchodzimy bardzo poważnie i profesjonalnie. Tego samego oczekujemy od Was drodzy Allegrowicze.
4. Po zakończeniu aukcji bardzo proszę o wypełnienie formularza dostawy.
5. Kupując na naszych aukcjach i wybierając przesyłkę doręczaną Pocztą Polską upoważniasz Firmę F.H.U. KERA Krzysztof Piłat do podejmowania w Twoim imieniu i na Twoją rzecz wszelkich czynności faktycznych związanych z nadaniem zakupionych towarów.
6. W razie jakichkolwiek wątpliwości - proszę o maila lub telefon.
|