Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OSŁONKA POLIAMIDOWA BEZBARWNA FI 40 2metry KERA

13-06-2015, 21:48
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 1 zł      Aktualna cena: 1 zł     
Użytkownik FHUKERA
numer aukcji: 4804030975
Miejscowość Kielce
Kupiono sztuk: 220    Wyświetleń: 291   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Osłonka poliamidowa średnica FI 40 0,07 2metry

szerokość 63 mm

 



Oferowana osłonka służy do produkcji salcesonów, pasztetowych czy wędlin i mięs w galarecie. Może również służyć do wytwarzania mrożonek czy past.
Jest ona jedno warstwowa, bezbarwna, nie przepuszcza tlenu, pary wodnej i promieni UV dzięki czemu wyroby zachowują swój smak i aromat na bardzo długo.

Osłonki poliamidowe przeznaczone są do stosowania zwłaszcza w przemyśle mięsnym i rybnym, do pakowania wędlin, mięsa surowego, pasztetów, past, wyrobów podrobowych, rybnych itp. oraz innych artykułów spożywczych o małej zawartości wody np. serów, orzeszków, dżemów, marmolad. Przykłady wyrobów wędliniarskich pakowanych w osłonkach poliamidowych.


- Kiełbasa parzona
- Szynka
- Wędliny drobiowe
- Mięso mielone surowe
- Pasztetowa
- Pasztet
- Salceson
- Smalec
- Gulasz
- Flaki w rosole
- Kaszanka
- Mięso w galarecie
- Wyroby plasterkowane bezpośrednio po obróbce termicznej


Osłonki można napełniać przy użyciu nadziewarek ręcznych lub automatycznych.
Przy napełnianiu nie należy przepełniać osłonek powyżej nominalnej średnicy, celem uniknięcia ryzyka pęknięcia lub wybrzuszenia sie osłonki.
Przed napełnieniem poddać osłonki moczeniu w wodzie o temperaturze do 40° C przez ok. 0,5 godziny. Zapakowane wyroby mogą być poddawane obróbce termicznej w temperaturze odpowiedniej do zapakowanego wyrobu. Dla wyrobów gotowanych temperatura obróbki może wynosić około 75-85°C, a dla wyrobów parzonych 80-90°C. Czas przechowywania zapakowanego wyrobu zależy od rodzaju wyrobu, jego trwałości i warunków przechowywania. Osłonki poliamidowe zapewniają dobra ochronę mikrobiologiczna zapakowanych wyrobów mięsnych w czasie od 10 do 21 dni, w zależności od rodzaju wyrobu i temperatury przechowywania. Osłonka ta nie nadaje się do wędzenia.

 

 

 

 

 

przycisk2

Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealle  darmowe panele aukcyjne