Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

osłonka białkowa do wędlin fi 65 karmel 5m od HSP

20-07-2015, 10:05
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 7 zł     
Użytkownik hsp-online
numer aukcji: 5518668478
Miejscowość krobia
Wyświetleń: 3   
Koniec: 20-07-2015, 9:36
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt
HSP Przyprawy Opakowania Osłonki                                ul. Jutrosińska 7                     63-840 Krobia                        NIP 696[zasłonięte]154-65
Wszelkie pytania i wątpliwości prosimy kierować na adres [zasłonięte]@hsp-online.pl         GG:[zasłonięte]36115                     lub                             kontakt telefoniczny          667 [zasłonięte] 050   możliwy od poniedziałku do piątku w  godz: 9:00 - 16:00
Płatność
Wpłaty prosimy dokonać za pośrednictwem allegro lub na rachunek bankowy                 28 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 650100 Alior Bank /Leszno
W tytule przelewu proszę podać swój nick z allegro
Wysyłka 
Towar wysyłamy maksymalnie w ciągu 2 dni roboczych od momentu zaksięgowania płatności.
Koszty wysyłki znajdziesz w górnej części strony w opcji "Dostawa i płatność".
Paczka do 30kg (kurier Siódemka) - płacisz tylko raz, niezależnie od ilości produktów zakupionych na naszych aukcjach.

OSŁONKA białkowa do wędlin karmel fi65 - 5m od HSP

Charakterystyka

Osłonki białkowe FABIOS wykonane są z wysokogatunkowego białka przy użyciu unikalnej technologii produkcji. Struktura osłonki pozwala przepuszczać dym, a także parę wodną, co wpływa na wysokie walory smakowe produktu finalnego. Są przy tym bardzo proste w użyciu oraz dobrze utrzymują parametry. Osłonki są wytrzymałe, elastyczne, dają się klipsować i podnoszą zdecydowanie jakość produkowanych wędlin, które nabierają apetycznego wyglądu.

Zastosowanie

Osłonki białowe FABIOS mają zastosowanie w produkcji małych, średnich i dużych kiełbas oraz innych wyrobów wędliniarskich wędzonych i parzonych takich jak:

·Żywiecka

·Krakowska

·Szynkowa

·Golonkowa

·Tatrzańska

·Kabanosy

·Piwna

·Metka

·Jałowcowa

·Kanapkowa

Sposób użycia

Etap I – namaczanie:

Osłonki należy moczyć w 10-15% rozworze soli przez okres 15minut w temperaturze 20±5oC. W czasie namaczania cała OSŁONKA powinna znajdować się w wodzie.

Etap II – napełnianie:

Osłonki mogą być napełniane przy użyciu nadziewarek ręcznych lub automatycznych. Należy pamiętać o tym, abty stosować zalecane przepełnienia w zależności od kalibru osłonki.

Etap III – kliprowanie lub wiązanie:

Osłonki nadają się do klipsowania na automatach. Preferowane są automaty do klipsowania osłonek kolagenowych. Grubość klipsa powinna być odpowiednio dobrana. Osłonka może być ręcznie wiązana.

Etap IV – obróbka termiczna:

Maksymalna temperatura w procesie parzenia wynosi 75oC, w procesie wędzenia 90oC.

Etap V – schładzanie lub leżakowanie:

Po zakończeniu procesu parzenia lub wędzenia, wędliny powinny zostać natychmiast schłodzone. Chłodzenie powinno doprowadzić do uzyskania optymalnej dla wyrobu temperatury.

Opakowanie

OSŁONKA białkowa FABIOS zapakowanajest w atestowane woreczki foliowe PA/PEzamknięte zgrzewem, oznaczone etykietą z nazwą , numerem partii oraz datą ważności.

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje