Kontakt
HSP Przyprawy Opakowania Osłonki ul. Jutrosińska 7 63-840 Krobia NIP 696[zasłonięte]154-65
Wszelkie pytania i wątpliwości prosimy kierować na adres [zasłonięte]@hsp-online.pl GG:[zasłonięte]36115 lub kontakt telefoniczny 667 [zasłonięte] 050 możliwy od poniedziałku do piątku w godz: 9:00 - 16:00
Płatność
Wpłaty prosimy dokonać za pośrednictwem allegro lub na rachunek bankowy 28 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 650100 Alior Bank /Leszno
W tytule przelewu proszę podać swój nick z allegro
Wysyłka
Towar wysyłamy maksymalnie w ciągu 2 dni roboczych od momentu zaksięgowania płatności.
Koszty wysyłki znajdziesz w górnej części strony w opcji "Dostawa i płatność".
Paczka do 30kg (kurier Siódemka) - płacisz tylko raz, niezależnie od ilości produktów zakupionych na naszych aukcjach.
OSŁONKA białkowa do wędlin karmel fi55 - 10m od HSP
Charakterystyka
Osłonki białkowe FABIOS wykonane są z wysokogatunkowego białka przy użyciu unikalnej technologii produkcji. Struktura osłonki pozwala przepuszczać dym, a także parę wodną, co wpływa na wysokie walory smakowe produktu finalnego. Są przy tym bardzo proste w użyciu oraz dobrze utrzymują parametry. Osłonki są wytrzymałe, elastyczne, dają się klipsować i podnoszą zdecydowanie jakość produkowanych wędlin, które nabierają apetycznego wyglądu.
Zastosowanie
Osłonki białowe FABIOS mają zastosowanie w produkcji małych, średnich i dużych kiełbas oraz innych wyrobów wędliniarskich wędzonych i parzonych takich jak:
·Żywiecka
·Krakowska
·Szynkowa
·Golonkowa
·Tatrzańska
·Kabanosy
·Piwna
·Metka
·Jałowcowa
·Kanapkowa
Sposób użycia
Etap I – namaczanie:
Osłonki należy moczyć w 10-15% rozworze soli przez okres 15minut w temperaturze 20±5oC. W czasie namaczania cała OSŁONKA powinna znajdować się w wodzie.
Etap II – napełnianie:
Osłonki mogą być napełniane przy użyciu nadziewarek ręcznych lub automatycznych. Należy pamiętać o tym, abty stosować zalecane przepełnienia w zależności od kalibru osłonki.
Etap III – kliprowanie lub wiązanie:
Osłonki nadają się do klipsowania na automatach. Preferowane są automaty do klipsowania osłonek kolagenowych. Grubość klipsa powinna być odpowiednio dobrana. Osłonka może być ręcznie wiązana.
Etap IV – obróbka termiczna:
Maksymalna temperatura w procesie parzenia wynosi 75oC, w procesie wędzenia 90oC.
Etap V – schładzanie lub leżakowanie:
Po zakończeniu procesu parzenia lub wędzenia, wędliny powinny zostać natychmiast schłodzone. Chłodzenie powinno doprowadzić do uzyskania optymalnej dla wyrobu temperatury.
Opakowanie
OSŁONKA białkowa FABIOS zapakowanajest w atestowane woreczki foliowe PA/PEzamknięte zgrzewem, oznaczone etykietą z nazwą , numerem partii oraz datą ważności.
|
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|
|
Strona "o mnie"Wszystkie aukcje
|
|
|