Kontakt |
Wszelkie pytania prosimy kierować na:
- email:
[zasłonięte]@gmail.com
- tel.:
728 [zasłonięte] 38 09 (Urszula Michalak)
602 [zasłonięte] 10 40 (Maciej Michalak)
|
|
|
|
Wysyłka |
Stały koszt przesyłki do 30kg kurierem w 24h
teraz tylko:
16,00zł
Paczka ekonomiczna:
do 500g 9,50zł
do 1,5kg 11zł
do 4,5kg 13zł
do 10kg 18zł
Paczka priorytetowa:
do 500g 11zł
do 1,5kg 13zł
do 4,5kg 14,50zł
do 10kg 20,50zł
! ! ! UWAGA ! ! !
Produkty w szklanych opakowaniach (miody, soki, syropy, sosy, przeciery, masła orzechowe, jogurty itp ważą więcej niz czysta masa produtku ze względu na wagę szkła.
|
|
|
|
Płatności |
Firma:
Twoje Musli Urszula Michalak
Nr konta w mBanku:
45 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 615815
POLECAMY "Płacę z Allegro"
|
|
|
|
|
|
Orzeszki Pini dostępne w sklepie są pozbawione łusek, mają jasnokremowy kolor, są miękkie, dość tłuste i bardzo aromatyczne. Służą do wyrobu oleju piniowego. Zawierają spore ilości białka. Po rozgryzieniu wyraźnie czuć zapach sosny.
Nie ze wszystkich gatunków sosny daje się pozyskać jadalne orzechy, szyszki muszą być wystarczająco duże, W Europie orzeszki Pini pochodzą z gatunku Pinus pinea. Można je jeść na surowo bez dodatków, solone lub prażone. W kuchni włoskiej wykorzystuje się je do robienia sosu pesto:. Dodaje się je (najczęściej uprażone) do sałatek, mięs, ryb, warzyw – szparagów, brokułów. Można je spotkać w ciastach, słodyczach, czekoladzie i deserach. Dobrze smakują z łagodnymi serami, można nimi posypać makaron. Ponieważ są dość drogie, 100 gram kosztuje nawet kilkanaście złotych stosuje się je w małych ilościach. Są coraz dostępniejsze w Polsce.
Nasiona Pini przechowujemy w lodówce, ponieważ w temperaturze pokojowej szybko jełczeją. Można je mrozić.
|
|
|
|