ORZECHY MACADAMIA
Ekologiczne surowe orzechy macadamia. To prawdziwy rarytas wśród orzechów! Oryginalnie orzechy macadamia pochodzą z dalekiej Australii, gdzie od wieków stanowiły podstawę pożywienia Aborygenów. Aktualnie uprawiane są również w krajach Ameryki i Afryki. Popularność zdobyły dzięki delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi. Pokruszone, idealnie nadają się jako dodatek do deserów i ciast. Wyśmienicie smakują lekko podprażone lub obtoczone w czekoladzie. W porównaniu do innych jadalnych orzechów, macadamia mają najwyższą zawartość tłuszczy, w tym cennych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Bogate są również w liczne minerały, takiej jak wapń, potas czy fosfor.
Wartość odżywcza w 100 g: Białko- 8,0 g Węglowodany- 4,5 g Tłuszcz- 76,0 g Wartość energetyczna - 906 kcal (3020 kJ)
Kraj pochodzenia: Kenia
Informacja alergiczna:Produkt zawiera alergen: orzechy. Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające w/w alergeny.
DOSKONAŁA PRZEKĄSKA LUB DODATEK DO WYPIEKÓW!
100 % EKOLOGICZNE!
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|