ORYGINALNY SOK NONI FIJI ISLAND BIO
MORINDA CITRIFOLIA L. -100%
ORYGINALNY SOK NONI Z CERTIFIKATEM POCHODZENIA
PRODUKT BIO
Termin przydatności do spożycia na opakowaniu
Wiesz dlaczego BIO? W tym produkcie nie ma żadnych mieszanek innych soków, nie jest dosładzany i zagęszczany a także nie jest konserwowany na długie lata .
Cały przebieg produkcji, począwszy od owocu , który nie był nigdy spryskiwany pestycydami a wycisk nie odbywał się za pomocą chemii potęgującej wydajność jest monitorowany przez urząd certyfikujący.
SOK NONI POCHODZI Z ARCHIPELAGU FIJI
POCHODZENIE:
Sok z indyjskiego drzewa morwowego (Noni- Morinda Citrifolia L.)
SKŁADNIKI:
Sok Bio Noni 100%
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
100ml zawiera przeciętnie:
Wartość kaloryczna: 33KJ(8kcal)
Białko: 0,0 g
Tłuszcz:0,00g
Węglowodany :1,9g
WSKAZÓWKA DLA DIABETYKÓW:
30ml= 0,1BE
Sok charakteryzuje się intensywnym cierpkim smakiem. SOK- BIO- NONI 100%, pochodzi z biologicznie kontrolowanych upraw, zgodnie z zarządzeniami ekologicznymi EU.
Certyfikowane postępowanie produkcyjne:
Ten wysokiej jakości Sok Noni jest pozyskiwany z owoców dziko rosnących drzew Noni, pochodzących z Wyspy Fiji. Produkcja soku odpowiada ściśle wytyczonym normom, które zapewniają najwyższą jakość i bezpieczeństwo stosowania soku przez konsumentów.
NONI?- ALEŻ OCZYWIŚCIE! JAKOŚĆ BIO !!!
Gdy wspomina się o Noni, często pojawia się przypuszczenie, że mamy do czynienia z jakimś cudownym środkiem. Cuda jednak są wytworem wyobraźni i często nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, podobnie jest w przypadku Noni.
Tajemnica działania tego owocu tkwi w bogactwie niepowtarzalnych enzymów, które odpowiadają za aktywność zdrowotną surowca. Dziki owoc posiada 80 razy więcej enzymów niż ananas i dzięki temu działa bezpośrednio poprzez aktywację układów enzymatycznych około 2000 enzymów na procesy biochemiczne. Enzymy pełnią wiele funkcji, począwszy od wspomagania procesów trawiennych, katalizują wiele reakcji zachodzących w naszym organizmie, bez nich życie nie byłoby możliwe.
Enzymy wymagają do swego sprawnego funkcjonowania wiele specyficznych kofaktorów. Człowiek potrzebuje do życia około 10000 różnych enzymów. Zaledwie 1700 zostało do tej pory dobrze poznanych, jednak naukowcy gorliwie pracują nad poznaniem funkcji pozostałych enzymów oraz dodatkowych właściwości już znanych związków.
Obok enzymów w owocach Noni znajdują się wszystkie kofaktory, takie jak: wszystkie Alfa i Beta-aminokwasy, 10 z 11 koenzymów jak również takie substraty lub ich prekursory, które uwalniają energię niezbędną do rozpoczęcia procesów enzymatycznych.
A więc enzymy nie są bezpośrednio działającymi związkami czynnymi, lecz czymś znacznie więcej- są narzędziami organizmu, które zapewniają utrzymanie prawidłowej równowagi zdrowotnej, jak również wykazują niedobory powstałe w organizmie.
Owoc Noni ma dobre warunki do wzrostu na powulkanicznych glebach Wyspy Fiji.
Sok na miejscu jest napełniany do butelek. Zaletą takiego postępowania jest uniknięcie kolejnych pasteryzacji.
SOK NONI I JEGO WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE SĄ BARDZO SZEROKO OPISYWANE W RÓŻNYCH PUBLIKACJACH FACHOWYCH
Dokładny opis stosowania znaduje sie na ulotce przy produkcie