Manuka Health New Zealand Limited
Pochodzący z Nowej Zelandii Miód Manuka MGO® jest naturalnym miodem zawierającym niezwykle wysokie stężenie methylglyoxalu, któremu zawdzięcza swoje wyjątkowe właściwości. Miód Manuka MGO® 400+ to optymalna relacja jakości (stężenia methylglyoxalu) do ceny.
Nowozelandzki Miód Manuka MGO™ 400+ 250 g to jeden z najczęściej kupowanych produktów w naszym sklepie. Najkorzystniejsza relacja stężenia methylglyoxalu do ceny, w małym słoiku. Bardzo wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO™ 400+).
Bardzo wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka:
- wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.
Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).
Produkt |
Methylglyoxal, mg/kg |
Miód Manuka |
30-800 + |
Inne miody |
0-10 |
Inne produkty żywnościowe |
0-50
|
Waga: 250g
Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.
Interesuje Cię inna gramatura albo potrzebujesz większej ilości? Czekam na kontakt!
email: [zasłonięte]@ekostraganik.pl, telefon: 603-[zasłonięte]-265 lub formularz.
Zapraszam na inne aukcje i życzę udanych zakupów!
Justyna :)