Serdecznie Państwa witamy na naszej aukcji !!!
Jesteśmy jedynym oficjalnym importerem oraz dystrybutorem Miodu Manuka z unikalnym czynnikiem UMF® na terenie Polski, pochodzącym od nowozelandzkiej firmy New Zealand Health Naturally i jest nam niezmiernie miło, iż możemy oferować Państwu na tej oraz innych naszych aukcjach w 100% naturalny Miód Manuka UMF® z wiarygodnego źródła.
Przedmiotem tej aukcji jest 100% naturalny i oryginalny: Miód Manuka UMF 5+ Waga: 250g
Wyjątkowe działanie Miodu Manuka UMF®:
Miód Manuka z faktorem UMF®, dzięki swoim właściwościom antybakteryjnym, które zostały zbadane i udowodnione przez prof. Petera Molana z Uniwersytetu Waikato w Nowej Zelandii, posiada znakomite efekty terapeutyczne. Szczególnie efekty te, widoczne są tam, gdzie dochodzi do różnego rodzaju zakażeń. Antybakteryjny czynnik UMF® w styczności z chorą tkanką (skóra, górne drogi oddechowe, żołądek) powoduje usuwanie bakterii ze zmienionego chorobowo miejsca. Stosowanie Miodu Manuka UMF® to równocześnie wzmacnianie naturalnej odporności organizmu.
Czynnik Aktywny UMF® - informacja Dlaczego UMF®?
Miód Manuka UMF jest w 100 %
miodem naturalnym. W odróżnieniu od innych
miodów naturalnych posiada on niezwykłe właściwości
antybakteryjne. Manuka to nazwa krzewu rosnącego w Nowej Zelandii. To
właśnie z kwiatów tych endemicznych krzewów
pszczoły zbierają nektar, a potem produkują ten niezwykły
miód.
Maorysi używają tego miodu do zwalczania wielu schorzeń od lat. Jednak,
by przekonać pacjentów na całym świecie o silnych
właściwościach antybakteryjnych nowozelandzkiego miodu potrzebowano
dowodów. W związku z tym zaczęto prowadzić wiele badań
laboratoryjnych mających na celu naukowe udowodnienie silnych
właściwości antybakteryjnych zawartych w miodzie Manuka. Profesor Peter
Molan z Uniwersytetu Waikato wynalazł metodę testowania,
która pozwala udowodnić antybakteryjną siłę miodu Manuka.
Opracował on wiarygodny test, który pozwala ocenić
różne poziomy antybakteryjnych właściwości miodu Manuka, w
zależności od wyprodukowanej partii miodu. Prof. Molan nazwał poziom
antybakteryjnych właściwości miodu Manuka, Unikalnym Czynnikiem Manuka
– UMF
( Unique Manuka Factor ),
i takie określenie jest obecnie stosowane do określania antybakteryjnej
siły miodu Manuka. Metoda prof. Petera Molana polega na określeniu siły
antybakteryjnej miodu Manuka i porównaniu jej do siły
działania phenolu. W związku z tym numer który towarzyszy w
określaniu antybakteryjnej siły miodu Manuka UMF (np. 10+)
odpowiada sile działania 10% roztworu phenolu.
Wraz z upływem lat, ze zwiększonym zapotrzebowaniem na miód
Manuka na całym świecie oraz z coraz częściej występującą
nieuczciwością niektórych producentów miodu
Manuka, powstała potrzeba chronienia marki miodu Manuka. Dlatego też
powstała organizacja UMFHA ( Unique Manuka Factor Honey Association ),
która jest jedynym właścicielem znaku UMF. Organizacja
UMFHA zrzesza bardzo wielu producentów miodu. To właśnie ta
organizacja zajmuje się badaniem każdej wyprodukowanej partii miodu i
nadawaniem jej określonego, w zależności od wykrytej siły
antybakteryjnej miodu, czynnika UMF.
Ci z producentów miodu, którzy obawiają się
poddać rygorystycznym badaniom organizacji UMFHA nie mają prawa używać
znaku UMF.
System MGO mierzy ilość antybakteryjnego czynnika methyloglyoxal
zawartego w miodzie. Nie mierzy siły antybakteryjnej miodu jako takiego
– ale poziom zawartości JEDNEGO
czynnika. I tak miód manuka MGO 400+ zawiera 400
mg methyloglyoxal`u na kilogram miodu. Pomimo iż MGO uważany jest za
aktywny składnik - ale
nie jedyny, który nadaje miodowi
Manuka jego siłę, system UMF wydaje się być dokładniejszy w swoim
pomiarze. Dzieje się tak dlatego, iż pomiędzy różnymi
składnikami miodu Manuka dochodzi do skomplikowanych reakcji,
których wynikiem jest moc antybakteryjna miodu. System
pomiaru antybakteryjnej siły miodu Manuka – UMF jest najbardziej
rozpoznawalnym na świecie znakiem dotyczącym antybakteryjnej siły miodu
Manuka. Fakt iż wielu producentów produkuje miód
Manuka oznaczony znakiem łudząco podobnym do UMF dowodzi iż jest
to marka uznana. Podczas wyboru swojego dostawcy miodu Manuka proszę
mieć także na uwadze fakt, iż wielu producentów miodu Manuka
wprowadza inne oznaczenie antybakteryjnej siły miodu wyłącznie na
własny użytek, co także nie wzbudza zaufania. Niezależna organizacja
UMFHA, która jest właścicielem znaku UMF, poprzez fakt,
iż bada miód Manuka na zlecenie wielu
producentów, a nie jednego, także wzbudza większe zaufanie
co do wyników swojej działalności.
Im wyższy
faktor UMF® w Miodzie Manuka tym silniejsze działanie
antybakteryjne.
UMF®
jest uznawany za najpopularniejszy system pomiaru właściwości
antybakteryjnych Miodu Manuka, ponieważ nie ogranicza się do badania tylko jednego składnika
w miodzie
( oznaczenie MGO™ ), ale badany jest obecny w Miodzie Manuka
ogólny poziom aktywności antybakteryjnej.
Stopniowanie
Czynnika Aktywnego UMF®
Jakie są główne
cechy Miodu Manuka UMF® ?
Znakomite osiągnięcia w naturalnym zwalczaniu schorzeń takich jak : Układ oddechowy - Zapalenie oskrzeli, zapalenie płuc, kaszel, ból zatok, katar, ból gardła Układ pokarmowy - Bóle żołądka, wrzody żołądka, Helicobacter Pylori, dolegliwości jelitowe w tym zespół jelita drażliwego (IBS) Układ odpornościowy - Osłabiona odporność organizmu po przebytych chorobach i w okresie rekonwalescencji. Zakażenia wirusowe i bakteryjne organizmu, w tym szczególnie gronkowiec złocisty Układ krążenia - Miażdżyca kończyn dolnych Choroby skóry - Szczególnie polecany w przypadku: trudno gojących się ran, w tym rana cukrzycowa, odleżyny, egzema, wysypka alergiczna, oparzenia, w tym oparzenia słoneczne, skaleczenia, opryszczka, łuszczyca, trądzik, jak również tych ran, które powstały w wyniku interwencji chirurgicznej, łagodzenie skutków ukąszeń owadów. Dodatkowe zalety Miodu Manuka UMF® ? - Brak konieczności stosowania silnych farmaceutyków, których stosowanie obarczone jest możliwością powstawania skutków ubocznych - Kuracja Miodem Manuka UMF®, często przynosi efekty szybciej niż kuracja farmakologiczna - Można stosować u kobiet w ciąży - Można stosować u dzieci powyżej 1 roku życia - Przyjemny smak i aromat, co jest nieocenione przy kuracji u dzieci - Do stosowania wewnętrznie i zewnętrznie - Środek w 100% naturalny bez żadnych dodatków i konserwantów Gwarancja jakości: www.umf.org.nz - Bardzo wysokie cechy antybakteryjne miodu, potwierdzone znacznikiem UMF®,który jest nadawany przez nowozelandzką organizację UMFHA, skupiającą tych producentów miodu, dla których priorytetem jest utrzymanie i kontrolowanie jego jakości. - Znacznik UMF® gwarantuje, iż miód jest oryginalny, wyprodukowany i zapakowany w Nowej Zelandii, gdyż tylko tacy producenci, mają prawo stosowania tego znacznika. - Nasze miody są certyfikowane oraz posiadają wszelkie badania zalecane nie tylko przez UMFHA, ale także przez Unię Europejską. Składniki aktywne: 100% miód. Producent: NZ Health Naturally Ltd. New Zealand
Informacja dodatkowa: Miód Manuka UMF® nie jest lekiem, ani substytutem leków i nie powinien być stosowany jako jedyna forma zwalczania występujących dolegliwości. W przypadku jakichkolwiek schorzeń pacjent powinien znajdować się pod stałą kontrolą lekarza specjalisty. |