Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ORYGINALNY MIÓD MANUKA UMF 15+ 500g, Importer

23-01-2012, 9:28
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 129 zł      Aktualna cena: 129 zł     
Użytkownik NaturalHealth
numer aukcji: 2041118364
Miejscowość Kraków
Licytowało: 5    Wyświetleń: 44   
Koniec: 13-01-2012 15:17:08
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Natural Health sp. z o. o.

ul. Przybyszewskiego 53

30-128 Kraków

NIP: [zasłonięte]677-23-335

tel. 12[zasłonięte]357-87

tel. kom. 604-[zasłonięte]-142

mail: [zasłonięte]@naturalhealth.pl

Bank: Bank Handlowy w Warszawie S.A.

11 1030 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0190930 [zasłonięte] 003549


Jakość Roku

Do kwoty zakupu prosimy doliczyć koszty transportu, które przedstawiają się następująco:

Wpłata na konto firmy :
  • paczka ekonomiczna 0 pln
  • paczka priorytetowa 11 pln
  • przesyłka kurierska 21 pln
Przesyłka pobraniowa :
  • paczka ekonomiczna pobraniowa 12 pln
  • paczka priorytetowa pobraniowa 14 pln
  • przesyłka kurierska pobraniowa 27 pln

Przy płatności przelewem na konto firmy, za zakup produktów powyżej 520 pln, dostajecie Państwo gratis przesyłkę kurierem !


Wysyłka towarów następuje niezwłocznie po zaksięgowaniu wpływów na koncie bankowym firmy (w przypadku przelewów bankowych).
Wysyłka realizowana jest od poniedziałku do piątku przez Pocztę Polską oraz firmę kurierską.
Do każdego zamówienia dołączamy paragon lub na życzenie fakturę Vat
Serdecznie Państwa witamy na naszej aukcji !!!

Jesteśmy jedynym oficjalnym importerem oraz dystrybutorem Miodu Manuka z unikalnym czynnikiem UMF® na terenie Polski, pochodzącym od nowozelandzkiej firmy New Zealand Health Naturally i jest nam niezmiernie miło, iż możemy oferować Państwu na tej oraz innych naszych aukcjach w 100% naturalny Miód Manuka UMF® z wiarygodnego źródła.


Przedmiotem tej aukcji jest 100% naturalny i oryginalny:

Miód Manuka UMF 15+
Waga: 500g

Tylko teraz, do każdego zakupionego słoika miodu Manuka UMF,  otrzymują Państwo w prezencie 100% naturalną świeczkę z wosku pszczelego (1 szt).
Wzór świeczki może być  inny niż przedstawiony na zdjęciu.

Miód Manuka UMF 15+ 500g
Wyjątkowe działanie Miodu Manuka UMF®:

Miód Manuka z faktorem UMF®, dzięki swoim właściwościom antybakteryjnym, które zostały zbadane i udowodnione przez prof. Petera Molana z Uniwersytetu Waikato w Nowej Zelandii, posiada znakomite efekty terapeutyczne. Szczególnie efekty te, widoczne są tam, gdzie dochodzi do różnego rodzaju zakażeń. Antybakteryjny czynnik UMF® w styczności z chorą tkanką (skóra, górne drogi oddechowe, żołądek) powoduje usuwanie bakterii ze zmienionego chorobowo miejsca.
Stosowanie Miodu Manuka UMF® to równocześnie wzmacnianie naturalnej odporności organizmu.


Czynnik Aktywny UMF® - informacja

Dlaczego UMF®?

Miód Manuka UMF jest w 100 % miodem naturalnym. W odróżnieniu od innych miodów naturalnych posiada on niezwykłe właściwości antybakteryjne. Manuka to nazwa krzewu rosnącego w Nowej Zelandii. To właśnie z kwiatów tych endemicznych krzewów pszczoły zbierają nektar, a potem produkują ten niezwykły miód.
Maorysi używają tego miodu do zwalczania wielu schorzeń od lat. Jednak, by przekonać pacjentów na całym świecie o silnych właściwościach antybakteryjnych nowozelandzkiego miodu potrzebowano dowodów. W związku z tym zaczęto prowadzić wiele badań laboratoryjnych mających na celu naukowe udowodnienie silnych właściwości antybakteryjnych zawartych w miodzie Manuka. Profesor Peter Molan z Uniwersytetu Waikato wynalazł metodę testowania, która pozwala udowodnić antybakteryjną siłę miodu Manuka. Opracował on wiarygodny test, który pozwala ocenić różne poziomy antybakteryjnych właściwości miodu Manuka, w zależności od wyprodukowanej partii miodu. Prof. Molan nazwał poziom antybakteryjnych właściwości miodu Manuka, Unikalnym Czynnikiem Manuka – UMF ( Unique Manuka Factor ), i takie określenie jest obecnie stosowane do określania antybakteryjnej siły miodu Manuka. Metoda prof. Petera Molana polega na określeniu siły antybakteryjnej miodu Manuka i porównaniu jej do siły działania phenolu. W związku z tym numer który towarzyszy w określaniu antybakteryjnej siły miodu Manuka UMF (np. 10+) odpowiada sile działania 10% roztworu phenolu.
Wraz z upływem lat, ze zwiększonym zapotrzebowaniem na miód Manuka na całym świecie oraz z coraz częściej występującą nieuczciwością niektórych producentów miodu Manuka, powstała potrzeba chronienia marki miodu Manuka. Dlatego też powstała organizacja UMFHA ( Unique Manuka Factor Honey Association ), która jest jedynym właścicielem znaku UMF. Organizacja UMFHA zrzesza bardzo wielu producentów miodu. To właśnie ta organizacja zajmuje się badaniem każdej wyprodukowanej partii miodu i nadawaniem jej określonego, w zależności od wykrytej siły antybakteryjnej miodu, czynnika UMF. Ci z producentów miodu, którzy obawiają się poddać rygorystycznym badaniom organizacji UMFHA nie mają prawa używać znaku UMF.
System MGO mierzy ilość antybakteryjnego czynnika methyloglyoxal zawartego w miodzie. Nie mierzy siły antybakteryjnej miodu jako takiego – ale poziom zawartości JEDNEGO czynnika.  I tak miód manuka MGO 400+ zawiera 400 mg methyloglyoxal`u na kilogram miodu. Pomimo iż MGO uważany jest za aktywny składnik -  ale nie jedyny,  który nadaje miodowi Manuka jego siłę, system UMF wydaje się być dokładniejszy w swoim pomiarze. Dzieje się tak dlatego, iż pomiędzy różnymi składnikami miodu Manuka dochodzi do skomplikowanych reakcji, których wynikiem jest moc antybakteryjna miodu. System pomiaru antybakteryjnej siły miodu Manuka – UMF jest najbardziej rozpoznawalnym na świecie znakiem dotyczącym antybakteryjnej siły miodu Manuka. Fakt iż wielu producentów produkuje miód Manuka oznaczony znakiem łudząco podobnym do UMF dowodzi iż jest to marka uznana. Podczas wyboru swojego dostawcy miodu Manuka proszę mieć także na uwadze fakt, iż wielu producentów miodu Manuka wprowadza inne oznaczenie antybakteryjnej siły miodu wyłącznie na własny użytek, co także nie wzbudza zaufania. Niezależna organizacja UMFHA, która jest właścicielem znaku UMF, poprzez fakt, iż bada miód Manuka na zlecenie wielu producentów, a nie jednego, także wzbudza większe zaufanie co do wyników swojej działalności.

Im wyższy faktor UMF® w Miodzie Manuka tym silniejsze działanie antybakteryjne.

UMF® jest uznawany za najpopularniejszy system pomiaru właściwości antybakteryjnych Miodu Manuka, ponieważ nie ogranicza się do badania tylko jednego składnika  w miodzie
( oznaczenie MGO™ ), ale badany jest obecny w Miodzie Manuka ogólny poziom aktywności antybakteryjnej.



Stopniowanie  Czynnika Aktywnego UMF®



Jakie są główne cechy Miodu Manuka UMF® ?

Znakomite osiągnięcia w naturalnym zwalczaniu schorzeń takich jak :

Układ oddechowy
- Zapalenie oskrzeli, zapalenie płuc, kaszel, ból zatok, katar, ból gardła

Układ pokarmowy
- Bóle żołądka, wrzody żołądka, Helicobacter Pylori, dolegliwości jelitowe w tym zespół jelita drażliwego (IBS)

Układ odpornościowy
- Osłabiona odporność organizmu po przebytych chorobach i w okresie rekonwalescencji. Zakażenia wirusowe i bakteryjne organizmu, w tym szczególnie gronkowiec złocisty

Układ krążenia
- Miażdżyca kończyn dolnych

Choroby skóry
- Szczególnie polecany w przypadku:
trudno gojących się ran, w tym rana cukrzycowa, odleżyny, egzema, wysypka alergiczna, oparzenia, w tym oparzenia słoneczne, skaleczenia, opryszczka, łuszczyca, trądzik,
jak również tych ran, które powstały w wyniku interwencji chirurgicznej, łagodzenie skutków ukąszeń owadów.



Dodatkowe zalety Miodu Manuka UMF® ?

- Brak konieczności stosowania silnych farmaceutyków, których stosowanie obarczone jest możliwością powstawania skutków ubocznych
- Kuracja Miodem Manuka UMF®, często przynosi efekty szybciej niż kuracja farmakologiczna
- Można stosować u kobiet w ciąży
- Można stosować u dzieci powyżej 1 roku życia
- Przyjemny smak i aromat, co jest nieocenione przy kuracji u dzieci
- Do stosowania wewnętrznie i zewnętrznie
- Środek w 100% naturalny bez żadnych dodatków i konserwantów

Gwarancja jakości: www.umf.org.nz


- Bardzo wysokie cechy antybakteryjne miodu, potwierdzone znacznikiem UMF®,który jest nadawany przez nowozelandzką organizację UMFHA, skupiającą tych producentów miodu, dla których priorytetem jest utrzymanie i kontrolowanie jego jakości.
- Znacznik UMF® gwarantuje, iż miód jest oryginalny, wyprodukowany i zapakowany w Nowej Zelandii, gdyż tylko tacy producenci, mają prawo stosowania tego znacznika.
- Nasze miody są certyfikowane oraz posiadają wszelkie badania zalecane nie tylko przez UMFHA, ale także przez Unię Europejską.

Składniki aktywne: 100% miód.

Producent: NZ Health Naturally Ltd. New Zealand



I
nformacja dodatkowa:

Miód Manuka UMF® nie jest lekiem, ani substytutem leków i nie powinien być stosowany jako jedyna forma zwalczania występujących dolegliwości. W przypadku jakichkolwiek schorzeń pacjent powinien znajdować się pod stałą kontrolą lekarza specjalisty.