Miód Manuka MGO™ 550+500g to produkt wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy z dostępnych na rynku miód Manuka. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 550+ mg/kg (MGO™ 550+).
Miód Manuka 550+ jest to produkt o bardzo wysokich właściwościach antybakteryjnych i zdrowotnych, który jest zalecany na poważniejsze dolegliwości, takie jak: wrzody żołądka, bakterie gronkowca, bakterie układu pokarmowego (m.in. Helicobacter), trudno gojące się rany, problemy skórne (m.in. egzema), rany cukrzycowe. Miód Manuka wytwarzany jest przez pszczoły w kraju wyjątkowo czystym, mającym unikatową roślinność. Tym krajem jest Nowa Zelandia i tylko tam można znaleźć krzewy Manuka. Nektar kwiatów Manuki (łac. Leptospermum scoparium) zawiera substancje, które zmieniają się w methylglyoxal (MGO) – aktywny składnik o działaniu przeciwbakteryjnym i przeciwzapalnym.
Miód Manuki uzyskany z nektaru ma charakterystyczną ciemną barwę zbliżoną do miodu gryczanego i dość intensywny smak.
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem. Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).
Oryginalny miód powinien mieć dwa zabezpieczenia + certyfikat zawieszony na słoiczku. Jednym z zabezpieczeń jest banderola, przyklejona do ścianki słoika i nakrętki. Kolejne zabezpieczenie to zabezpieczenie nakrętki, które po otworzeniu zostaje zerwane. Dzięki niemu widać, czy zakrętka była odkręcana.
Masa netto: 500g
Data przydatności: 06.2018