Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ORYGINALNY MIÓD MANUKA MGO 400+ 500g

18-07-2015, 23:47
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 240 zł     
Użytkownik sklep-ekomed
numer aukcji: 5515192269
Miejscowość aleksandrów łódzki
Wyświetleń: 24   
Koniec: 18-07-2015, 22:49
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ORYGINALNY MIÓD MANUKA 400+

500g


Dlaczego warto wybrać Miód Manuka MGO™? Co oznacza MGO™ 400+ i MGO™ 550+? Który wybrać?

    Najnowsze badania nad miodem manuka, przeprowadzone w 2008 roku na Politechnice Drezdeńskiej wykazały jednoznacznie, że składnikiem odpowiadającym za unikatowe właściwości miodu manuka jest naturalnie w nim występujący methylglyoxal (MGO™)

    MGO™ 400+ oznacza, że w 1 kilogramie miodu jest co najmniej 400 mg methylglyoxalu. Dla porównania - zawartość methylglyoxalu w innych niż manuka miodach nie przekracza 10 mg/kg.
    W każdym rodzaju miodu (tak samo miodzie lipowym, gryczanym jak i w miodzie manuka) występuje szereg substancji aktywnych, jednak substancją, której wysokie stężenie jednoznacznie odróżnia miód manuka od innych jest methylglyoxal. Substancje aktywne obecne w każdym miodzie wykazują działanie synergistyczne (wzmacniające) z methylgyoxalem - im wyższe jest stężanie methylglyoxalu (MGOTM), tym wyższa jakość miodu manuka.

  • Czym różni się metoda MGO™ od UMF?

    MGO™ jest najnowszą metodą badania jakości miodu manuka, opartą o precyzyjne testy chemiczne. W 2008 roku odkryto, że za właściwości miodu manuka odpowiada stężenie naturalnie występującej w nim substancji o nazwie methylglyoxal (MGO™). Metoda MGO™ polega na mierzeniu stężenia tej substancji w miodzie.
    UMF jest starą metodą mierzenia jakości miodu manuka, opracowaną jeszcze w latach 70-tych. Hill Laboratory, nowozelandzkie laboratorium, z którego korzysta UMFHA - organizacja zrzeszająca część producentów miodu manuka stosujących metodę UMF . Różnice w wynikach badań tej samej próbki miodu wykonywanych metodą UMF wynoszą nawet kilkanaście procent. 

JAKIE KORZYŚCI PRZYNOSI SPOŻYWANIE MIODU MANUKA?

Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodów Manuka:

  • Według prof. Thomasa Henle* Miód Manuka MGO™ wykazuje wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymania dobrego stanu układu pokarmowego.

  • Dobroczynne działanie dla układu odpornościowego – wg Crop & Food Research Institute, nowozelandzkiej badawczej agencji rządowej, wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka nie tylko wspiera mechanizmy obronne organizmu w jelitach, ale również pobudza wzrost liczby dobrych, probiotycznych bakterii jelitowych.

  • Pomocny w dbaniu o zdrowie skóry.


Miody Manuka nie są lekiem ani substytutem leku. W przypadku problemów zdrowotnych należy skontaktować się z lekarzem i pozostawać pod jego opieką.











Strona "o mnie"Wszystkie aukcje