Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ORYGINALNY MIÓD MANUKA MGO 400+ 500g

18-07-2015, 23:47
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 240 zł     
Użytkownik sklep-ekomed
numer aukcji: 5515192269
Miejscowość aleksandrów łódzki
Wyświetleń: 24   
Koniec: 18-07-2015 22:49:47
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Klika słów Nasze aukcje Dodaj do ulubionych Nasze komentarze Zadaj pytanie Profil Facebook Kontakt

 

ORYGINALNY MIÓD MANUKA 400+

 

 

500g

 


 

 

 

 

 

 

Dlaczego warto wybrać Miód Manuka MGO™? Co oznacza MGO™ 400+ i MGO™ 550+? Który wybrać?

    Najnowsze badania nad miodem manuka, przeprowadzone w 2008 roku na Politechnice Drezdeńskiej wykazały jednoznacznie, że składnikiem odpowiadającym za unikatowe właściwości miodu manuka jest naturalnie w nim występujący methylglyoxal (MGO™)

    MGO™ 400+ oznacza, że w 1 kilogramie miodu jest co najmniej 400 mg methylglyoxalu. Dla porównania - zawartość methylglyoxalu w innych niż manuka miodach nie przekracza 10 mg/kg.
    W każdym rodzaju miodu (tak samo miodzie lipowym, gryczanym jak i w miodzie manuka) występuje szereg substancji aktywnych, jednak substancją, której wysokie stężenie jednoznacznie odróżnia miód manuka od innych jest methylglyoxal. Substancje aktywne obecne w każdym miodzie wykazują działanie synergistyczne (wzmacniające) z methylgyoxalem - im wyższe jest stężanie methylglyoxalu (MGOTM), tym wyższa jakość miodu manuka.

  • Czym różni się metoda MGO™ od UMF?

    MGO™ jest najnowszą metodą badania jakości miodu manuka, opartą o precyzyjne testy chemiczne. W 2008 roku odkryto, że za właściwości miodu manuka odpowiada stężenie naturalnie występującej w nim substancji o nazwie methylglyoxal (MGO™). Metoda MGO™ polega na mierzeniu stężenia tej substancji w miodzie.
    UMF jest starą metodą mierzenia jakości miodu manuka, opracowaną jeszcze w latach 70-tych. Hill Laboratory, nowozelandzkie laboratorium, z którego korzysta UMFHA - organizacja zrzeszająca część producentów miodu manuka stosujących metodę UMF . Różnice w wynikach badań tej samej próbki miodu wykonywanych metodą UMF wynoszą nawet kilkanaście procent. 

JAKIE KORZYŚCI PRZYNOSI SPOŻYWANIE MIODU MANUKA?

Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodów Manuka:

  • Według prof. Thomasa Henle* Miód Manuka MGO™ wykazuje wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymania dobrego stanu układu pokarmowego.

  • Dobroczynne działanie dla układu odpornościowego – wg Crop & Food Research Institute, nowozelandzkiej badawczej agencji rządowej, wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka nie tylko wspiera mechanizmy obronne organizmu w jelitach, ale również pobudza wzrost liczby dobrych, probiotycznych bakterii jelitowych.

  • Pomocny w dbaniu o zdrowie skóry.


Miody Manuka nie są lekiem ani substytutem leku. W przypadku problemów zdrowotnych należy skontaktować się z lekarzem i pozostawać pod jego opieką.