Miód Manuka MGO™ 400+500g to produkt wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy z dostępnych na rynku miód Manuka. Charakteryzuje się on bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 400+ mg/kg (MGO™ 400+).
Nowa Zelandia to kraj wyjątkowo czysty, mający unikatową roślinność. Miód wytwarzany przez pszczoły, które zbierają nektar z kwiatów z krzewów Manuka zawiera składnik o działaniu przeciwbakteryjnym i przeciwzapalnym. Miód ten ma charakterystyczną ciemną barwę, podobną do miodu gryczanego i dość intensywny smak. Miody Manuka 400+ posiadają bardzo wysokie właściwości antybakteryjne i zdrowotne, które są zalecane na poważniejsze dolegliwości, takie jak: wrzody żołądka, bakterie gronkowca, bakterie układu pokarmowego (m.in. Helicobacter), trudno gojące się rany, problemy skórne (m.in. egzema), rany cukrzycowe.
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu 3 łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem. Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).
Oryginalny miód powinien mieć dwa zabezpieczenia + certyfikat zawieszony na słoiczku. Jednym z zabezpieczeń jest banderola, przyklejona do ścianki słoika i nakrętki. Kolejne zabezpieczenie to zabezpieczenie nakrętki, które po otworzeniu zostaje zerwane. Dzięki niemu widać, czy zakrętka była odkręcana.
Masa netto: 500g
Data przydatności: 06.2018