Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ORYGINALNY MIÓD MANUKA MGO 400+ 250g z GRATISEM

23-01-2012, 9:28
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 96 zł      Aktualna cena: 96 zł     
Użytkownik propharma
numer aukcji: 2045877688
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 1    Wyświetleń: 35   
Koniec: 13-01-2012 20:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Propharma

Wszystkie nasze aukcjeNasze komentarzeStrona o nasDodaj nas do ulubionych sprzedajšcychKontakt
Kontakt
Infolinia:
801 [zasłonięte] 021
(022)[zasłonięte]841 16
poniedziałek - piątek 8.00-16.00

e-mail: [zasłonięte]@pro-pharma.pl

formularz kontaktowy
Ciekawe informacje

MIÓD MANUKA

REKOMENDACJE I OPINIE

WYWIADY O MIODZIE MANUKA

PROPOLIS

Płatnoµci i dane do przelewu

Wpłata na konto bankowe
(płatność z góry)

Płatność przy odbiorze

Numer konta bankowego:
05 1140 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0100085 [zasłonięte] 760010
(BRE BANK S.A.)

Podobne produkty

Prawdopodobnie Najzdrowszy Miód na Świecie

manuka - zaufało nam już 60 000

O czym warto wiedzieć.

Miód Manuka już od kilkunastu lat jest ceniony za swoje właściwości przez klientów na całym świecie. Każdy miód produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów krzewu Manuka może być sprzedawany pod nazwą "miód Manuka", a ceny tych produktów różnią się od siebie znacznie. Zazwyczaj cena idzie w parze z jakością, ale nie zawsze. Warto wiedzieć skąd się biorą cenne właściwości tego miodu, w jaki sposób właściwości te mogą być badane oraz w jaki sposób badane są faktycznie, tak aby dokonać świadomego zakupu i dobrze wydać swoje pieniądze. Czytaj więcej...

Co sprawia, że Miód Manuka jest tak wyjątkowy?

Unikatowy dla Nowej Zelandii miód Manuka jest jedynym na świecie w 100% naturalnym produktem spożywczym zawierającym istotne żywieniowo ilości methylglyoxalu (MGO™) – od 30 do 800 mg/kg. Dla porównania - zawartość methylglyoxalu w innych miodach nie przekracza 10 mg/kg.

 

Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodów Manuka:

  • Według prof. Thomasa Henle* Miód Manuka MGO™ wykazuje wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymania dobrego stanu układu pokarmowego.
  • Dobroczynne działanie dla układu odpornościowego – wg Crop & Food Research Institute, nowozelandzkiej badawczej agencji rządowej, wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka nie tylko wspiera mechanizmy obronne organizmu w jelitach, ale również pobudza wzrost liczby dobrych, probiotycznych bakterii jelitowych.
  • Pomocny w dbaniu o zdrowie skóry.

* Profesor Henle znajduje się w światowej czołówce naukowców badających jak węglowodany zawarte w żywności zmieniają się w reakcji na konkretne warunki. Od 1991 opublikował on więcej niż 80 prac naukowych. Jest przewodniczącym Niemieckiego Stowarzyszenia Chemii Żywności, członkiem Naukowego Panelu Doradczego Instytutu Federalnego Oceniania Ryzyka, oraz sędzią Niemieckiego Stowarzyszenia Badawczego.

mgo-wykres

Testy przeprowadzone na Politechnice Drezdeńskiej rekomendują wybór miodu o stężeniu methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg lub wyższym. Najczęściej wybieranym rodzajem miodu Manuka jest Miód Manuka MGO™ 400+ (400 mg methylglyoxalu na kg)

Miody Manuka nie są lekiem ani substytutem leku. W przypadku problemów zdrowotnych należy skontaktować się z lekarzem i pozostawać pod jego opieką.

System Kontroli Jakości w Manuka Health New Zeland Ltd

Miód Manuka MGOTM jest uznawany za najlepszy miód Manuka na świecie, a firma Manuka Health New Zeland Ltd nieustannie podejmuje działania mające na celu zapewnienie najwyższej jakości swoich produktów.

Przetwarzanie

Manuka Health przywiązuje najwyższą wagę do tego, aby poziom bioaktywnych związków zawartych w kupowanym przez Państwa miodzie był taki sam jak bezpośrednio po wyjęciu z ula. Temperatura panująca w nowoczesnym zakładzie przetwórczym Manuka Health nigdy nie przekracza naturalnej temperatury panującej w ulu (37-40 st. C).

Dzięki temu Miód Manuka MGO™ jest kwalifikowany jako "miód surowy", a więc taki, który zachowuje wszystkie naturalne składniki dające mu właściwości charakterystyczne dla miodu Manuka.

Badania

Laboratorium badawcze Manuka Health

Każda, bez wyjątku, partia miodu jest badana w laboratorium wewnętrznym pod kątem zawartości methylogloxalu (MGO™) i HMF oraz w laboratorium zewnętrznym pod kątem diastazy, koloru i mikrobiologii.

Dana partia miodu jest dopuszczana do dystrybucji pod marką Manuka Honey MGO™ tylko wtedy, gdy spełnia wszystkie rygorystyczne standardy stawiane przez laboratoria.

Mierzenie stężenia methylglyoxalu (MGO™) jest najlepszą metodą mierzenia niezawodnej (niezwiązanej z nadtlenkiem wodoru) aktywności miodów Manuka. Metoda ta została opracowana w 2006 r. przez niemieckiego naukowca, prof. Thomasa Henle i zastąpiła stosowaną od ponad 15 lat metodę UMF.


"Opierając się na przeprowadzonych badaniach uważamy, że wyłącznie methylglyoxal jest odpowiedzialny za unikatowe właściwości miodu Manuka. Mogą występować także efekty synergistyczne, dzięki innym składnikom, takim jak polyfenole, ale bez methylglyoxalu miód Manuka nie miałby swych unikatowych właściwości."
– Prof. Thomas Henle.

Zaopatrzenie

Aby móc zapewnić Państwu dostęp do Miódu Manuka MGOTM najwyższej jakości, firma Manuka Health zainwestowała we własne pasieki i zatrudnia doświadczonych pszczelarzy. Dodatkowe partie miodu są skupowane od wyselekcjonowanych pszczelarzy indywidualnych. Dostarczany przez nich miód przechodzi rygorystyczne testy jeszcze zanim zostanie zakupiony, tak aby mieć pewność że spełnia najwyższe standardy jakości Manuka Health.

ORYGINALNY MIÓD MANUKA MGO 400+ 250g z GRATISEM

Certyfikacja:

Miód Manuka MGOTM produkowany pod ścisłą kontrolą, a Manuka Health New Zeland Ltd posiada certyfikat RMP (Risk Management Program) w ramach HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) i GMP (Good Manufacturing Practice).

Zakłady pozyskiwania i przetwarzania miodu firmy Manuka Health funkcjonują zgodnie z przepisami NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Zdrowej Żywności) i są dopuszczone do dystrybucji w krajach Unii Europejskiej.

Dodatkowo w Polsce Miód Manuka MGO™ badany jest przez Graniczne Inspektoraty Weterynaryjne, Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych oraz Państwową Inspekcję Handlową (wyniki badań w 2008 roku potwierdziły pełną oryginalność Miodów Manuka MGO™).

Laboratorium badawcze Manuka Health

Wyniki badań zleconych przez Państwową Inspekcję Handlową w Polsce - badane partie miodów MGO 30+

Kontrola Importu przez Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych w Polsce

Wszystkie nasze aukcjeNasze komentarzeStrona o nasDodaj nas do ulubionych sprzedajšcychKontakt