Miód Manuka MGO™ 400+ 250g to produkt wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy z dostępnych na rynku miód Manuka. Charakteryzuje się on bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 400+ mg/kg (MGO™ 400+). Miód Manuka 400+ to produkt, który charakteryzuje się bardzo wysokimi właściwościami antybakteryjnymi i zdrowotnymi, które są zalecane przy takich dolegliwościach, jak:
-wrzody żołądka,
-bakterie gronkowca,
-bakterie układu pokarmowego (m.in. Helicobacter),
-trudno gojące się rany, problemy skórne (m.in. egzema),
-rany cukrzycowe.
Jest on wytwarzany w Nowej Zelandii, w kraju wyjątkowo czystym. Nektar, który zbierają pszczoły zawiera substancje, które zmieniają się w methylglyoxal (MGO) – bardzo aktywny składnik o działaniu przeciwbakteryjnym i przeciwzapalnym. Miód ten ma charakterystyczną ciemną barwę zbliżoną do miodu gryczanego oraz intensywny cierpki smak.
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem. Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).
Oryginalny miód powinien mieć dwa zabezpieczenia + certyfikat zawieszony na słoiczku. Jednym z zabezpieczeń jest banderola, przyklejona do ścianki słoika i nakrętki. Kolejne zabezpieczenie to zabezpieczenie nakrętki, które po otworzeniu zostaje zerwane. Dzięki niemu widać, czy zakrętka była odkręcana.
Masa netto: 250g
Data przydatności: 05.02.2019