Miód Manuka MGO400+1kg
producent: Manuka Health |
gwarancja: 2 lata |
|
ID: 12608
|
DO KAŻDEGO ZAKUPU BON 5% RABATU NA NASTĘPNE ZAKUPY I DARMOWA WYSYŁKA GRATIS !!!
Miód Manuka MGO400+1kg
Miód Manuka MGO400+ w 1000 gramowym słoiku pochodzi z Nowej Zelandii.
Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO400+). W zwyczajnych miodach to stężenie wha się między 1-10 mg/kg.
Miód manuka powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka rosnącego w Nowej Zelandii. Miody Manuka MGO produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd. (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie.
Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość methylglyoxalu (MGO), która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu.Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka. Certyfikat MGO400+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 400 mg/kg, dzięki czemu:
- wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego;
- dobroczynne działanie dla układu immunologicznego;
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry.
Opakowanie 1kg starcza na około 2 miesiące przy spożyciu 3 łyżeczek dziennie.
Uwaga: Miód Manuka nie jet lekiem ani substytutem leku. Zaleca się kontakt z lekarzem w przypadku leczenia chorób lub dolegliwości zdrowotnych.
![](http://basketo.pl/data/gfx/pictures/large/8/0/12608_1.jpg)