Aktywny Miód Manuka MGO™ 250+500g w słoiku. Charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.
Bardzo wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka.
Pomoc w leczeniu dolegliwości:
-jest wysoce skuteczny w zapewnianiu prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego, ponieważ zwalcza bakterie w przewodzie pokarmowym,
-posiada wysokie właściwości przeciwzapalne i zapobiegające zakażeniom,
-pomaga zwalczać szereg bakterii, m.in. infekcje gardła,
-wzmacnia pracę układu odpornościowego
Produkt ten wytwarzany jest w Nowej Zelandii, w kraju wyjątkowo czystym. Nektar, który zbierają pszczoły zawiera substancje, które zmieniają się w methylglyoxal (MGO) – bardzo aktywny składnik o działaniu przeciwbakteryjnym i przeciwzapalnym. Miód ten ma charakterystyczną ciemną barwę zbliżoną do miodu gryczanego oraz intensywny cierpki smak.
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem. Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).
Oryginalny miód powinien mieć dwa zabezpieczenia + certyfikat zawieszony na słoiczku. Jednym z zabezpieczeń jest banderola, przyklejona do ścianki słoika i nakrętki. Kolejne zabezpieczenie to zabezpieczenie nakrętki, które po otworzeniu zostaje zerwane. Dzięki niemu widać, czy zakrętka była odkręcana.
Masa netto: 500g
Data przydatności: 06.2018