ORYGINALNY MIÓD MANUKA MGO 250+ 250G
NOWA ZELANDIA
DO KAŻDEGO SŁOIKA - PREZENT
GRATIS BIO HERBATKA Z CZYSTKA 50G!!!
Miód Manuka MGO® 250+ w 250 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO® 250+). W zwyczajnych miodach owo stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg.
Jak powstaje miód manuka?
Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100% miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie.
Co oznacza symbol MGO®.
Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka.
Właściwości Miodu Manuka:
Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 250+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 250 mg/kg.
wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Opakowanie 250 g wystarcza na około dwa tygodnie, przy spożyciu trzech łyżeczek dziennie.
Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.
W czasie leżakowania miodu methylglyoxal wytrąca się w naturalny sposób. Poniższa tabelka określa zawartość methylglyoxalu w mg/kg miodu: