Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ORYGINALNY MIÓD MANUKA MGO 250+ 250g z GRATISAMI!

04-03-2015, 8:43
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 83.88 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 83.88 zł     
Użytkownik Kasta-K2
numer aukcji: 5103695978
Miejscowość Gorlice i Rzeszów
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 107   
Koniec: 04-03-2015 08:36:32
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

sok_z_aronii

Dane kontaktowe
Przebieg realizacji zamówienia

W przypadku przelewu tradycyjnego prosimy wpisać w tytule wpłaty login z Allegro. Wpłaty w wysokości: koszt przedmiotu + koszt przesyłki prosimy dokonywać na rachunek:

75 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]7220092 [zasłonięte] 004615 (ING)

Opcje wysyłki
  • Poczta Polska
  • 12zł przedpłata
  • 18zł za pobraniem
  • Kurier (Siódemka)
  • 16zł przedpłata
  • 22zł za pobraniem
  • InPost (Paczkomat)
  • 12zł przedpłata
  • Odbiór osobisty
  • 0zł po przedpłacie

ORYGINALNY MIÓD MANUKA MGO 250+ 250G

NOWA ZELANDIA

DO KAŻDEGO SŁOIKA - PREZENT

GRATIS BIO HERBATKA Z CZYSTKA 50G!!!


Miód Manuka MGO® 250+ w 250 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO® 250+). W zwyczajnych miodach owo stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg.

Jak powstaje miód manuka?

Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100% miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie.

Co oznacza symbol MGO®.

Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka.

Właściwości Miodu Manuka:

Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 250+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 250 mg/kg.

wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego

dobroczynne działanie dla układu immunologicznego

pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Opakowanie 250 g wystarcza na około dwa tygodnie, przy spożyciu trzech łyżeczek dziennie.

Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.

W czasie leżakowania miodu methylglyoxal wytrąca się w naturalny sposób. Poniższa tabelka określa zawartość methylglyoxalu w mg/kg miodu: