Miód Manuka MGO® 100+ 250 g to najmniejszy i najtańszy słoik miodu Manuka MGO® 100+. Cechuje się relatywnie wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg. Zwykłe miody zawierają od 1 do 10 mg/kg, przeciętnie 3,1 mg/kg.
Wysokie stężenie methylglyoxalu w tym miodzie jest źródłem ich unikatowych właściwości:
- wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego,
- dobroczynne działanie dla układu odpornościowego,
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Produkt ten wytwarzany jest w Nowej Zelandii, w kraju wyjątkowo czystym. Nektar, który zbierają pszczoły zawiera substancje, które zmieniają się w methylglyoxal (MGO) – bardzo aktywny składnik o działaniu przeciwbakteryjnym i przeciwzapalnym. Miód ten ma charakterystyczną ciemną barwę zbliżoną do miodu gryczanego oraz intensywny cierpki smak.
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.
Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem.
Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).
Oryginalny miód powinien mieć dwa
zabezpieczenia + certyfikat zawieszony na słoiczku. Jednym z zabezpieczeń jest banderola,
przyklejona do ścianki słoika i nakrętki. Kolejne zabezpieczenie to
zabezpieczenie nakrętki, które po otworzeniu zostaje zerwane.
Dzięki niemu widać, czy zakrętka była odkręcana.
Masa netto: 250g
Data przydatności: 06.2018