Nowozelandzki, aktywny Miód Manuka MGO™ 100+ w 250 gramowym słoiku. To najczęściej kupowany słoik miodu Manuka MGO™ 100+250g. Manuka MGO™ 100+ cechuje się relatywnie wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg. Zwykłe miody mają zaledwie od 1 do 10 mg/kg, przeciętnie 3,1 mg/kg.
Takie stężenie miodu wyjątkowo korzystnie wpływa na:
- układ immunologiczny
- prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego
- poprawę stanu skóry
Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii.
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąca.
Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).
Oryginalny miód powinien mieć dwa zabezpieczenia + certyfikat zawieszony na słoiczku. Jednym z zabezpieczeń jest banderola, przyklejona do ścianki słoika i nakrętki. Kolejne zabezpieczenie to zabezpieczenie nakrętki, które po otworzeniu zostaje zerwane. Dzięki niemu widać, czy zakrętka była odkręcana.
Masa netto: 250g
Data przydatności: 14.01.2019