Proponuję Państwu Oryginalny Kanadyjski Syrop Klonowy z regionu Lower St. Lawrence (Quebec, Kanada)
Nasz syrop klonowy jest słodzikiem o niezrównanym smaku i zapachu oraz złotym kolorze. Jest uzyskiwany w wyniku odparowania soku klonowego magazynowanego podczas wiosny. Syrop klonowy jest całkowicie naturalnym produktem.
Syrop jest bogaty w minerały takie jak : wapń, żelazo, magnez, potas oraz witaminy B1 i B2.
Syrop klonowy jest używany tradycyjnie od lat do naleśników lub placków. Syrop można również stosować do wielu innych dań oraz potraw, do których można chociażby zaliczyć: polędwicę wieprzową polaną syropem klonowym oraz podaną z borówkami, orzeźwiające zabaglione z syropem klonowym, wędzonego pstrąga w syropie klonowym, krem karmelowy, piernik lub delikatnie polane syropem klonowym jogurt, jagody bądź osłodzona kawa. Syrop klonowy można stosować do wszystkich rodzajów posiłków począwszy od pierwszego dania a skończywszy na deserze, zaś dzięki syropowi nawet najbardziej delikatne w smaku potrawy zyskują na aromacie.
Legenda Indian amerykańskich podaje, że pewnego razu wiewiórka wspinająca się po klonie nagryzła gałąź i zaczęła coś pić. Wiewiórkę obserwował stojący niedaleko Indianin, który zdziwił się, gdyż w pobliżu znajdowało się źródło słodkiej wody. Naśladując wiewiórkę naciął gałąź i zaczął pić wypływający sok. Coś niezwykłego! „To jest drzewo, które płacze kryształowymi łzami cukru” – pomyślał Indianin. Niedługo później jego rodacy nauczyli się zasad nacinania gałęzi klonów, zbierania oraz gotowania słodkiego soku. Indianie odkryli, iż syrop klonowy ma niesamowite właściwości lecznicze – okazało się, że jest źródłem energii oraz reguluje pracę płuc i tym samym uspokaja oddech.
Nasz syrop na bieżąco używany jest przez sportowców, szczególnie przedstawicieli sportów walki oraz dyscyplin wytrzymałościowych.
Zachęcam do kupna i życzę mocy wrażeń.
Data ważności : 05.12.2016
PO OTWARCIU, PRZECHOWYWAĆ W LODÓWCE
W przypadku paczki pocztowej, wysyłka następuje po zaksięgowaniu płatności na koncie.
|