Orthomol Arthro plus Proszek + 2 kapsułki
Zawartość opakowania:
30 dziennych porcji = 15g granulatu + 2 kapsułki (1,5g)= waga netto 495 g
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego Zawiera cukier i substancje słodzące
Orthomol ® Arthro jest to dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego Orthomol ® Arthro zalecany jest w szczególności do uzupełnienia diety przy wspólnych zmianach osteo-artretycznych.
Zalecany sposób użycia:
Zawartość saszetki (= dawka dzienna) rozpuścić w około 100 ? 150 ml niegazowanej wody lub soku owocowego wypić podczas posiłku lub bezpośrednio po nim.
- Nie zawiera laktozy i glutenu
- Posiada certyfikat ISO 22000
Ważne wskazówki
- Orthomol ® Arthro stosować wyłącznie pod nadzorem lekarza
- Orthomol ® Arthro środek spożywczy niekompletny pod względem odżywczym (uzupełnienie zbilansowanej diety), jest to dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego.
- Orthomol ® Arthro w postaci tabletek i kapsułek nie zawiera laktozy i glutenu.
- Nie stosować w czasie ciąży, w okresie karmienia piersią i przez dzieci.
- Zawiera łatwo przyswajalne węglowodany, należy stosować ostrożnie w przypadku nietolerancji glukozy.
|
W dziennej porcji |
|
w 100 g |
Amino cukry |
|
|
|
Siarczan glukozaminy |
1100 |
|
mg |
|
6,7 |
|
g |
Siarczan chondroityny |
400 |
|
mg |
|
2,4 |
|
g |
Kwas Hiuluronowy |
50 |
|
mg |
|
303 |
|
mg |
Aminokwasy |
|
|
|
|
|
|
|
Hydrolizat kolagenu |
2,5 |
|
g |
|
15,2 |
|
g |
Acetylocysteina |
80 |
|
mg |
|
485 |
|
mg |
Witaminy |
|
|
|
|
|
|
|
Witamina A |
375 (1.250 |
|
µg J.M*)) |
|
2,3 (7.566 |
|
mg J.M*)) |
Witamina C |
475 |
|
mg |
|
2,9 |
|
g |
Witamina E (TE**) |
70 |
|
mg |
|
424 |
|
mg |
(zawiera między innymi alfa - i gammy tokoferol) |
|
|
|
|
|
|
|
Witamina B1 |
4 |
|
mg |
|
24 |
|
mg |
Witamina B2 |
5 |
|
mg |
|
30 |
|
mg |
Kwas nikotynowy |
30 |
|
mg |
|
182 |
|
mg |
Witamina B6 |
5 |
|
mg |
|
30 |
|
mg |
Witamina B12 |
9 |
|
µg |
|
55 |
|
µg |
Witamina K1 |
60 |
|
µg |
|
364 |
|
µg |
Witamina D3 |
7,5 (300 |
|
µg J.M*) |
|
45 (1.816 |
|
µg J.M*) |
Kwas foliowy |
400 |
|
µg |
|
2,4 |
|
mg |
Kwas pantotenowy |
18 |
|
mg |
|
109 |
|
mg |
Biotyna |
150 |
|
µg |
|
909 |
|
µg |
Zawartość minerałów i pierwiastków śladowych |
Wapń |
200 |
|
mg |
|
1,2 |
|
g |
Cynk |
10 |
|
mg |
|
61 |
|
mg |
Selen |
50 |
|
µg |
|
303 |
|
µg |
Mangan |
2 |
|
mg |
|
12 |
|
mg |
Miedź |
1.000 |
|
µg |
|
6 |
|
mg |
Molibden |
50 |
|
µg |
|
303 |
|
µg |
Substancje pochodzenia roślinnego |
|
|
|
|
|
|
|
Bioflawonoidy cytrusowe |
50 |
|
mg |
|
303 |
|
mg |
Karotenoidy |
3 |
|
mg |
|
18 |
|
mg |
( w tym: Beta ?Karoten, Luteina, Likopen) |
|
|
|
|
|
|
|
Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe |
|
|
|
|
|
|
|
Olej z ryb w tym: |
1,1 |
|
g |
|
6,7 |
|
g |
EPA - kwas eikozapentaenowy |
500 |
|
mg |
|
3 |
|
g |
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) |
167 |
|
mg |
|
1 |
|
g |
Wartość energetyczna |
259 kJ |
|
(61,6 kcal) |
|
1.567 kJ |
|
(373 kcal) |
Białko |
2,8 |
|
g |
|
17 |
|
g |
Węglowodany |
8,5 |
|
g |
|
51 |
|
g |
Tłuszcz |
1,1 |
|
g |
|
6,9 |
|
g |
Skład
Dekstroza, hydrolizat kolagenu, olej rybny, siarczan D-glukozaminy (ze skorupiaków), mleczan wapnia, kwas jabłkowy (regulator kwasowości), kwas L-askorbinowy, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), siarczany chondroityny (z ryb), guma arabska (stabilizator), węglan wapnia, żelatyna, witamina E, wyciąg z owoców cytrusowych, substancja utrzymująca wilgotność: gliceryna, N-acetylo cysteina, glukonian cynku, maltodekstryna, modyfikowana skrobia, kwas hialuronowy, Acesulfam K (substancja słodząca), witamina B3 - amid niacyny, emululator: lecytyna sojowa, D-pantotenian wapnia,witamina B6- chlorowodorek, wyciąg z pomidora, Dwutlenek tytanu i tlenek żelaza (substancja barwiąca), siarczan manganu, witamina B2 - ryboflawina, witamina B1 - monoazotan tiaminy, siarczan miedzi, beta-karoten, luteina, kwas foliowy, witamina A - octan retinolu, D-biotyna, heptamolibdenian sodu, selenian sodu, witamina K1 -benzochinon, cyjanokobalamina, witamina D3- cholekalcyferol.
J.M* = jednostki międzynarodowe TE** = Ekwiwalent tokoferolu |