Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ORGANIZACJA PRACY W HOTELARSTWIE + TURYSTYKA spis

20-01-2012, 0:18
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 24.90 zł     
Użytkownik antykwariat5
numer aukcji: 2041309568
Miejscowość koszalin
Wyświetleń: 6   
Koniec: 16-01-2012 16:07:08
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
WITAM NA MOJEJ AUKCJI



PRZY WYGRANIU 4 I WIĘCEJ AUKCJI POKRYWAM
KOSZTA PRZESYŁKI ( na terenie kraju ) – obowiązuje od 1 styczna 2010 !!!






na tej aukcji 2 ksiązki :




1 - ORGANIZACJA PRACY W HOTELARSTWIE _____________ P Z H 1999




2 - TURYSTYKA ____________ R BAR _____________ W S i P



ILOŚĆ STRON _______________ 410+ 317


STAN KSIĄŻKI _______________ DOBRY+, pieczatka tekst czysty

FORMAT KSIĄZKI _______________ 17 x 24 , 17 x 24

FOTO zamieszczę po 20 – tej




SPIS TREŚCI pierwszej ksiazki_____________ zamieszczam 50 % spisu


Rozdział IV. Praktyczne elementy marketingu w hotelarstwie 261
(Witold Bocho)
1. Marketing w hotelarstwie 261
2. Budowa planu marketingowego 264
3. Zbiór informacji i analiza konkurencji, zalety konkurencji
i punkty ciężkości produktu hotelarskiego 267
4. Segmentacja rynku w hotelarstwie, potrzeby gościa 269
5. Planowanie i ustalanie celów 270
6. Umiejscowienie oferty produktu w hotelarstwie ,. 271
7. Polityka cenowa 273
8. Planowanie akcji marketingowej 274
9. Aktywna sprzedaż w hotelarstwie i gastronomii
- instrumenty sprzedaży 275
10. Oferty, materiał informacyjny i reklamowy,
świadczenia i korzyści gościa... 278
11. Relacje sprzedawca - gość w hotelu 280
12. Zadania działu sprzedaży 281
13. Przygotowanie i wykonanie wizyt u klienta 282
14. Sprzedaż - rozmowa 283
15. Podróże handlowe, wizyty na targach 284
16. Porwwny kontakt i realizacja rezerwacji 285
17. Umowy i warunki handlowe 285
18. Tworzenie i prowadzenie działu marketingu i sprzedaży 286
19. Kontrola i ocena efektywności działania 288
Bibliografia 290


Rozdział V. Wybrane zagadnienia prawne w hotelarstwie 291
(Jerzy Raciborski)
1. Wprowadzenie 291
2. Usługi hotelarskie w przepisach administracyjnych 292
2.1. Pojęcie usługi hotelarskiej i warunki świadczenia takich usług 292
2.2. Pojęcie obiektu hotelarskiego i innego obiektu,
w którym świadczone są usługi hotelarskie 293
2.3. Ochrona nazw rodzajowych i oznaczenia kategorii obiektów
hotelarskich 295
2.4. Postępowanie kategoryzacyjne 296
2.5. Ewidencja obiektów, w których świadczone są usługi hotelarskie ... 297
2.6. Kontrola obiektów, w których świadczone są usługi hotelarskie 298
2.7. Dostosowanie istniejących obiektów do wymagań ustawy
o usługach turystycznych 299
2.8. Obowiązki zarządzającego hotelem związane ze spełnianiem
w hotelu szczególnych wymagań administracyjnych
2.9. Przyjęcie do zakładu hotelowego a obowiązek meldunkowy 303
3. Bezpieczeństwo w hotelu 305
4. Zasady odpowiedzialności hotelarza za mienie gości 308
5. Przepisy prawa pracy w hotelarstwie 317
5.1. Zatrudnianie pracowników 317
5.2. Regulamin pracy 318
5.3. Odpowiedzialność materialna pracowników za szkodę
wyrządzoną pracodawcy 320
5.4. Odpowiedzialność za mienie powierzone pracownikowi 322
5.5 Czas pracy w hotelarstwie 324
6. Dochodzenie roszczeń od gości hotelowych 328
6.1. Prawo zastawu 328
6.2. Postępowanie upominawcze i nakazowe 330


Rozdział VI. Ekonomika i finanse hotelu. Wybrane zagadnienia 333
(Stanisław Kucmin)
1. Formy organizacyjno - prawne hotelu jako przedsiębiorstwa
usługowego 333
2. Rodzaje usług świadczonych przez hotel 337
3. Obszary wiedzy ekonomicznej pracownika hotelu 340
4. Zbiór ważnych kategorii ekonomicznych 346

4.1. Podstawowe zwroty ekonomiczne 346
4.2. Hotel, rynek 352
4.3. Kapitał, dochód, rentowność A» 360
4.4. Syntetyczne i naturalne wskaźniki ekonomiczne 363
4.5. Rachunek ekonomiczny 366
4.6. Analiza ekonomiczna 368
4.7. Bilans i rachunek wyników 371
5. Miejsce i rola rachunkowości w hotelu z uwzględnieniem jego formy organizacyjno - prawnej 395
6. Bilans oraz rachunek wyników jaRo podstawowe źródła wiedzy o hotelu -jego kondycji finansowej i możliwościach rozwoju 398
7. Rachunek kosztów - podstawowe pojęcia 403
8. Możliwości zastosowania narzędzi informatycznych
w analizach ekonomicznych i zarządzaniu hotelem 407
9. Wykorzystanie elementów rachunkowości zarządczej w procesie podejmowania decyzji 410



_______________ zamieszczono 50 % spisu




PRZY WYGRANIU 4 I WIĘCEJ AUKCJI POKRYWAM
KOSZTA PRZESYŁKI ( na terenie kraju ) – obowiązuje od 1 stycznia 2010 !!!







Zapraszam na inne moje aukcje.


NA ŻYCZENIE WYSTAWIAM RACHUNEK




Towar wysyłam po wpłacie na konto

Książka zostaje wysłana odpowiednio zabezpieczona

Wysyłam na adres zarejestrowany w Allegro

Nie sprzedaję przedmiotów za granicę

Komentarz kupującemu wystawiam jako drugi



Izabella Jankowska
ul. Walecznych 24
75-691 Koszalin

PKO BP w Koszalinie
21 1020 [zasłonięte] 2[zasłonięte]7910002 [zasłonięte] 012615

proszę doliczyć koszty transportu



ZAPRASZAM DO LICYTACJI
antykwariat5





ORGANIZACJA PRACY W HOTELARSTWIE + TURYSTYKA spis