|
|
Autor: |
praca zbiorowa |
|
Wydawnictwo: |
Krakowska Szkoła Hotelarstwa |
Wydanie, rok:
|
2 popr i uzupeł, 2006 |
ISBN:
|
83-[zasłonięte]418-9-X |
Ilość stron: |
232 |
Oprawa:
|
Miękka |
Wymiary: |
160 x 230 |
|
|
|
|
Publikacja jest syntetycznym opisem poszczególnych stanowisk pracy w obiektach hotelarskich oraz zadań i obowiązków pracowników zatrudnionych w hotelach. Opisy te są podstawą określenia zakresu obowiązków dla konkretnych stanowisk pracy.
Książka ta jest użytecznym materiałem dydaktycznym w średnich i wyższych hotelarskich szkołach zawodowych, stanowiąc podstawę do omawiania i analizowania poszczególnych stanowisk pracy oraz niezbędnych predyspozycji zatrudnianych na tych stanowiskach pracowników . W przygotowaniu tej publikacji uczestniczyli wykładowcy Krakowskiej Szkoły Hotelarskiej oraz wybitni praktycy hotelarstwa.
W wydaniu II oprócz aktualizacji dodano nowe rozdziały prezentujące główne trendy w przemyśle hotelarskim , modele zarządzania oraz tematykę jakości w hotelarstwie ( norma ISO 8402 ) .
W aneksie zamieszczono m.in. kodeks etyki hotelarza , kodeks postępowania, aktualne przepisy kategoryzacji bazy hotelowej oraz słowniki podstawowych pojęć z zakresu hotelarstwa i gastronomii. |
|
|
|