Opis: Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów techników i szkół policealnych, a także dla wszystkich osób zainteresowanych pracą w hotelarstwie. Został napisany zgodnie z nową podstawą programową dla zawodu technik hotelarstwa. Jest to rozszerzona wersja podręcznika Hotelarstwo. Organizacja i technika pracy. Jego główne cele i zalety to przystępne omówienie zasad funkcjonowania rynku hotelarskiego i przedsiębiorstwa, jakim jest hotel, a przede wszystkim - przygotowanie ucznia do egzaminu zawodowego. Liczne ćwiczenia służą kształtowaniu przewidzianych w programie, potrzebnych w tym zawodzie umiejętności, postaw oraz zachowań, pozwalają na praktyczne przyswajanie wiedzy i sprawdzanie na bieżąco efektów nauczania. Książka ma jasny, przejrzysty układ; zrozumienie tematów ułatwiają liczne wykresy i tabele. Zamieszczono też słowniczek pojęć powiązanych tematycznie z hotelarstwem. - Autorzy: Mitura Elżbieta, Koniuszewska Elżbieta
- Podtytuł: Technikum Szkoła policealna
- Języki: polski
- Seria cyklu: EDUKACJA
- Kod wydawcy: 20629
- Rok wydania: 2010
- Objętość: 360
- Format: 16.0x23.0cm
- Oprawa: Miękka
- Ciężar: 0.54
- ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]64111
- Miejscowość: Warszawa
- Kod paskowy: 978[zasłonięte][zasłonięte]64111
- Wysokość: 20
- PKWiU: 58.11.1
|
|