Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Organizacja pracy w hotelarstwie część 1 REA

15-06-2015, 22:57
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 25.50 zł     
Użytkownik mirom
numer aukcji: 5363318569
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 1   
Koniec: 15-06-2015 21:51:08

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2009
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy na aukcji kolejnej pozycji
z naszej księgarni

 

O Nas

Sprzedażą przez internet zajmujemy się od roku 2000. Stawiamy na rzetelną, błyskawiczną i per fekcyjną realizację zamówień, a o wysokiej jakości obsługi Klienta, świadczą nasze komentarze oraz posiadany status:

SuperSprzedawca

Jest to gwarancja Bezpiecznych, Łatwych i Przyjemnych Zakupów.

Wysyłka
  1. Zamówiony towar wysyłamy Pocztą Polską jako list polecony lub paczka w terminie od 1 do 3 dni (dni robocze), czas ten liczony jest od momentu:
    • dokonania zakupu i wyboru formy zapłaty (Płatność przy odbiorze/pobranie)
    • zaksięgowania na naszym koncie wpłaty za zakupiony towar (Płatność z góry/przelew)
    Koszty wysyłki podawane są w opisie każdej aukcji i dotyczą danej książki (zależnie od wagi).
  2. Opakowanie stanowi koperta bezpieczna lub karton i opieczętowane jest nalepką "sportowo-medyczna". Uszkodzenie lub brak takiej świadczy o naruszeniu przesyłki.
  3. Jeśli po 7 dniach roboczych nie dotarła do Państwa przesyłka prosimy o informację o tym. Podamy nr listu wysyłkowego, z którym należy sprawdzić na swojej poczcie czy przesyłka nie "zalega"w urzędzie. W przeciwnym razie po 14 dniach roboczych od wysyłki złożymy reklamację na poczcie.

Nie czekamy do zakończenia aukcji - wysyłamy natychmiast!!

      Tytuł
      Organizacja pracy w hotelarstwie część 1 podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa

      Organizacja pracy w hotelarstwie część 1 REA

       

      Autor
      Joanna Orłowska, Małgorzata Tkaczyk

      Opis

      Wydawnictwo Rea
      ISBN[zasłonięte]978-8341-975-1

      Warszawa 2009, wyd. 1, format 170 x 240, objętość 154 str., oprawa miękka

      Organizacja pracy w hotelarstwie – podręcznik przeznaczony jest dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Materiał został podzielony na dwie części.

      W części pierwszej zaprezentowano ogólne wiadomości o historii hotelarstwa na świecie i w Polsce z akcentem położonym na nowoczesne kierunki rozwoju. zaprezentowano sylwetkę hotelarza, uwzględniając jego predyspozycje psychiczne, umiejętności komunikowania się oraz postępowanie zgodne z zasadami etyki zawodowej. Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący klasyfikacji i wymogów kategoryzacyjnych obiektów hotelarskich w Polsce i Europie. Zaprezentowano ważniejsze organizacje działające w hotelarstwie, podkreślono znaczenie i możliwości świadczenia usług przez zakłady hotelarskie. W formie schematów i ilustracji pokazano urządzenia i instalacje, zgodne z obowiązującymi standardami wyposażenia technicznego zakładu hotelarskiego. Zwrócono uwagę na funkcję zakładu hotelarskiego przyjaznego dla osób niepełnosprawnych. Na końcu każdego rozdziału znajduje się zbiór pytań i zadań o zróżnicowanym stopniu trudności, które uczniowie mogą rozwiązywać indywidualnie lub zespołowo. Podręcznik zawiera liczne ilustracje, tabele oraz schematy, które ułatwiają przyswajanie wiedzy oraz wzbogacają jego estetykę.

      W części drugiej będą omówione głównie zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO, zasady utrzymania porządku i czystości, funkcjonowanie działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej, zgodnie z zasadami HACCP, współpraca z biurami podróży oraz przedstawiona zostanie charakterystyka parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji.

      Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.

      Spis Treści

      Wstęp
      Rozdział 1 Hotelarstwo wczoraj i dziś
      1.1. Historia rozwoju hotelarstwa
      1.1.1. Hotelarstwo na świecie
      1.1.2. Współczesne kierunki rozwoju hotelarstwa
      1.1.3. Niekonwencjonalne obiekty noclegowe
      1.2 Hotelarstwo w Polsce
      Rozdział 2 Estetyka, Etykieta, Etyka (3E) w zawodzie hotelarza
      2.1. Predyspozycje psychofizyczne i intelektualne hotelarza
      2.2. Sylwetka wzorowego hotelarza
      2.3. Kultura obsługi gościa hotelowego (hotelarski savoir vivre)
      2.4. Formy komunikowania się z gościem
      2.5. Zasady etyki zawodowej
      Rozdział 3 Klasyfikacja i kategoryzacja bazy noclegowej
      3.1. Pojęcia dotyczące standaryzacji
      3.2. Kategoryzacja bazy noclegowej w Europie
      3.3. Regulacje prawne w kategoryzacji bazy noclegowej w Polsce
      3.4. Kategoryzacja bazy noclegowej w Polsce
      Rozdział 4 Organizacja hotelarstwa
      4.1. Gestorzy bazy noclegowej w Polsce
      4.2. Światowe organizacje gospodarcze w hotelarstwie
      4.3. Międzynarodowe łańcuchy i systemy hotelarskie w Polsce
      4.4. Polskie sieci hotelowe
      4.5. Międzynarodowe i krajowe organizacje hotelarskie
      4.6. Współpraca branży hotelarskiej z organizacjami turystycznymi
      Rozdział 5 Usługi hotelarskie
      5.1. Rodzaje usług świadczonych przez zakłady hotelarskie
      5.2. Obiekty i urządzenia rekreacyjne
      5.3. Zespoły wielofunkcyjne w hotelach
      5.4. Usługi hotelarskie w środkach transportu
      Rozdział 6 Wyposażenie techniczne hotelu
      6.1. Funkcje użytkowe budynku hotelowego
      6.2. Wyposażenie obiektu w instalacje i urządzenia techniczne
      6.2.1. Instalacja elektryczna
      6.2.2. Instalacja wodna
      6.2.3. Instalacja kanalizacyjna
      6.2.4. Instalacja grzewcza
      6.2.5. Wentylacja pomieszczeń
      6.2.6. Instalacja odgromowa
      6.3. Wyposażenie obiektu w dodatkowe instalacje i urządzenia techniczne
      6.3.1. Klimatyzacja pomieszczeń
      6.3.2. Instalacja centralnego odkurzania
      6.3.3. Instalacja telefoniczna
      6.3.4. Instalacja komputerowa
      6.3.5. Instalacja telewizyjna
      6.3.6. Telewizja dozorowa
      6.3.7. Telewizja przemysłowa
      6.3.8. System kontroli dostępu
      6.3.9. System centralnego klucza
      6.3.10. System sygnalizacji włamania i napadu
      6.4. Zabezpieczenie przeciwpożarowe obiektów hotelarskich
      6.5. Wpływ obiektów hotelarskich na środowisko
      Rozdział 7 Dział techniczny
      7.1. Struktura organizacyjna działu technicznego
      7.2. Funkcja pralni w hotelu
      7.3. Komunikacja wewnętrzna w hotelu i transport zewnętrzny
      7.4. Garaże i parkingi
      7.5. Udostępnianie obiektów hotelarskich osobom niepełnosprawnym.
      Literatura
      Przepisy prawne Adresy internetowe Zdjęcia

      Uwagi

      Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależny jest od wagi książek, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu. Kupujący otrzyma paragon lub fakturę.

      NAJBARDZIEJ POSZUKIWANE KSIĄŻKI
      ZAWSZE W ATRAKCYJNEJ CENIE!
      Na Skróty
      dodaj do ulubionych sprzedawców nasz sklep allegro nasze pozostałe aukcje
      Płatności

      Płatności można dokonywać na nasze konto ING Bank Śląski:

      logo ING Bank Śląski

      81 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]5750092 [zasłonięte] 067334

      Koszty Wysyłki
      koszty przesyłki
      Odbiór Osobisty

      Po zakupione towary zapraszamy do naszej siedziby:

      Stadion Olimpijski we Wrocławiu
      Księgarnia w HALI WIELOFUNKCYJNEJ AWF
      Al. J.I. Paderewskiego 35
      51-612 Wrocław

      Przy odbiorze osobi stym można zapłacić na miejscu gotówką lub kartą kredytową.

      Kontakt z Nami

      allegro[na]sportowo-medyczna.pl
      Telefon: 071 [zasłonięte] 54
      Gadu-Gadu:

      • Mirek, status:
      • Robert, status:  
      [DANE_EU]5mBtnRT6cfyWsmz926REAFAmj92mH6cQVZJFjAETmEINfTF581xRCHNzUVK/6scGWMFc/1FhcGp9il2w4rhBDpJZhWzTQA/0QlYADZnuTslSgmi+QU8xYEBn0bnaQjSkadSXZ800l91OSN0LtoZsnw==[/DANE_EU]