Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Organizacja pracy higiena w zakładach żywienia

28-02-2012, 21:16
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 14.90 zł     
Użytkownik xsolanax
numer aukcji: 2074642937
Miejscowość Czernikowo
Wyświetleń: 7   
Koniec: 02-02-2012 08:38:32

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 1970
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



Kontakt

GG :[zasłonięte]88056


Regulamin

Na wpłatę spokojnie
czekam 10 dni.


Wpłata

- Przelew na konto
- Płacę z Allegro


Przesyłka

Przy zakupie kilku książek koszt wysyłki podaję mailem.

 

***************

"Organizacja pracy i higiena

w zakładach żywienia leczniczego "

***************

 

Autor - Zofia Bielińska, Aleksandra Dwornicka, Anna Rudnicka, Feliksa Starzyńska, Zofia Wieczorek-Chełmińska, Wojciech Żabicki

Wydawnictwo - Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich 

Rok - 1970

Wydanie I

Okładka - twarda

Stron - 416

Stan - podniszczone rogi okładki, przybrudzone boki bloku i wyklejki

 

SPIS ROZDZIAŁÓW:

I. Sytuacja żywieniowa i żywnościowa na świecie

II. Znaczenie żywienia leczniczego zbiorowego i indywidualnego

III. Charakterystyka zawodu dietetyczki

IV. Podstawy organizowania pracy

V. Podział i charakterystyka niektórych typów zakładów leczniczych oraz zakładów żywienia zbiorowego otwartych, prowadzących żywienie dietetyczne

VI. Wymogi higieniczno-sanitarne przy projektowaniu zakładów żywienia zbiorowego

VII. Wymogi higieniczno-sanitarne w działalności produkcyjnej zakładów żywienia zbiorowego

VIII. Wyposażenie i organizacja działów żywienia

IX. Struktura organizacyjna, zakres i podział pracy personelu w dziale żywienia leczniczego

X. Organizacja pracy w dziale żywienia na przykładzie szpitala

XI. Zatrucia pokarmowe, zakaźne schorzenia jelitowe i niektóre choroby inwazyjne

XII. Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach żywienia zbiorowego

XIII. Normy finansowe i rzeczowe obowiązujące w działach żywienia zakładów resortu zdrowia

XIV. Ekonomika w planowaniu wyżywienia

XV. Planowanie i ocena wyżywienia (zasady ogólne)

XVI. Systemy żywienia

XVII. Poradnictwo dietetyczne

XVIII. Wskazówki metodyczne do nauczania i propagowania zasad racjonalnego żywienia w mieście i na wsi

 

 

***************

Zapraszam na moje pozostałe aukcje

***************