Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Organiczna śruta kakaowa 250g HANOJU

13-04-2015, 18:24
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 49 zł     
Użytkownik miksomania
numer aukcji: 5236531039
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 1   
Koniec: 13-04-2015 17:46:57
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

E-mail:
[zasłonięte]@gmail.com


Tel: 666 [zasłonięte] 257
w godz.10.00-14.00

 

Skype: miksomania.pl

Koszt przesyłki podany jest zawsze na stronie aukcji.
 

Wszystkie przedmioty są nowe
i pełnowartościowe.
 

Na zapłatę czekam siedem dni od momentu zakupu.Możliwe formy płatnosci to: bezpośredni przelew na konto,za pośrednictwem PAY-U oraz za pobraniem.
 

W przypadku braku jakiegokolwiek produktu w magazynie informuję niezwłocznie o tym fakcie i o przybliżonym czasie realizacji .W przypadku niezaakceptowania terminu oczekiwania zwracam pieniądze na konto w ciągu 1 dnia roboczego.
 

Możliwy jest zwrot zakupionego towaru w terminie 14 dni,w nienaruszonym opakowaniu
Numer konta do bezpośredniej wpłaty: 21 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0250091 [zasłonięte] 301820
Przesyłka Pocztą Polską
w ciągu 2-7 dni roboczych.



Organiczna Śruta Kakaowa 250g
HANOJU

 Nasiona kakaowca zawierają dużo związków polifenolowych. Wśród nich są cząsteczki epikatechiny oraz jej polimery, proantycyjaniny, czyli substancje o naturalnych właściwościach antyoksydacyjnych.

Od wielu już lat, czekolada jest przedmiotem niezliczonej ilości badań, które po kolei udowadniały jej korzystne działanie na zdrowie: poprawa krążenia krwi oraz elastyczności tętnic, zmniejszenie ciśnienia tętniczego oraz zmniejszenie gromadzenia się płytek, działanie antyzapalne.

Surowe kakao zawiera ponad 300 składników odżywczych. Wiele z nich jest wrażliwe na wysokie temperatury i trudno je znaleźć w tradycyjnej czekoladzie.

Śruta kakaowa wspomaga także produkcję tlenku azotu w organizmie, związku niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania serca i utrzymania odpowiednio niskiego ciśnienia krwi.  Przeciwutleniacze chronią przed chorobami serca i innymi oraz wspomagają powrót do zdrowia w przypadku chorób serca, raka, artretyzmu; zwalczają tez oznaki przedwczesnego starzenia. Kakao hamuje również procesy stwardnieniowe w tętnicach i zmniejsza tendencję płytek krwi do zlepiania się ze sobą i tworzenia skrzepów, które mogą powodować groźne udary. Śruta kakaowa reguluje reakcje zapalne w ścianach komórek krwi, oddziałując przeciwzapalnie na cały organizm. Według doniesień, antyoksydanty zawarte w kakao korzystnie wpływają także na proces metabolizowania cukru, zmniejszając prawdopodobieństwo hipoglikemii i cukrzycy.

50% masy kakao składa się z trzech tłuszczów - jednak wszystkie trzy są nieszkodliwe dla organizmu ludzkiego. Jednym z nich jest kwas oleinowy, tłuszcz znajdowany na przykład w oliwie z oliwek, i przynoszący wymierne korzyści zdrowotne. Pozostałe kwasy - stearynowy i palmitynowy – są uznawane za zapobiegające gromadzeniu się złego cholesterolu. Szkodliwe skutki nadmiernego spożycia czekolady powodowane są przez tłuszcze i cukry dodane podczas jej produkcji i przetwarzania składników.

Kakao zawiera także wiele aminokwasów. Należą do nich tryptofan, uznawany za pomocny w relaksacji i poprawiający jakość snu, oraz arginina, korzystnie wpływająca na odbudowę mięśni po treningu. Kakao jest też bogate w magnez, niezbędny dla utrzymania zdrowia kości i tkanki mięśniowej i wykorzystywany w procesach komórkowych całego ciała. Magnez jest konieczny dla zapewnienia prawidłowej funkcji nerwów i mięśni; poprawia także wchłanialności białka przez organizm.
.

Składniki:
100% organiczna śruta kakaowa (Thebroma cacao)

Zawartość opakowania:
250 g organicznej śruty kakaowej (Thebroma cacao) z upraw kontrolowanych
 

Kakao Nibs – śruta kakaowa to ziarna, które zostały obrane, a następnie rozdrobnione. Składają się w 100% z prawdziwego kakao, z biologicznych upraw. Po zbiorach, nasiona kakowca, jeszcze znajdujące się w dojrzałym owocu, zostają poddawane procesowi fermentacji, dzięki naturalnej obecności mikroorganizmów, które konsumują cukier znajdujący się w miąższu.

Śruta kakaowa może być spożywana w różny sposób: jako dodatek do muesli, jogurtu, bardzo dobrze smakuje w połączeniu z suszoną żurawiną, lub jako przekąska.

Nutritional information per 100g:
Wartość kaloryczna:          1943 kJ / 464 kcal
Białko:                                   14.3 g
Węglowodany:                    35.7 g
Tłuszcz:                                 42.8 g
Błonnik:                                32.1 g


 


                                                      

 

 




 

Organiczna śruta kakaowa 250g  HANOJU