Wędzarnia, Wędzarka nierdzewna
OGRODOWA
THERMOWIND THW 0212
do wędzenia wędlin, ryb, serów, drobiu
na zimno lub gorąco
Zaprojektowana i wykonana w Polsce
ze stali nierdzewnej 0,8 mm odpornej na temperaturę, korozję i warunki atmosferyczne.
Źródłem ciepła i dymu jest drewno z drzew liściastych: jabłoń, grusza, śliwa, wiśnia, czereśnia, buk, dąb, olcha
w postaci gałązek, gałęzi.
Wykonanie ze stali nierdzewnej zapewnia wieloletnią żywotność.
Brak ryzyka związanego z możliwością wydzielania się szkodliwych substancji
ze stosowanych powłok ochronnych (żywice, cynk, aluminium).
Wyposażenie:
- Komin
- 4 nierdzewne pręty wędzarnicze do zawieszania wędzonych potraw
- Termometr
- Zasuwa komina do regulacji ciągu oraz gęstości dymu
- Zasuwa (odcinacz) dymu z paleniska
- Pokrętła regulujące dopływ powietrza do paleniska
- Uchwyty do transportu
Masa 17 kg Objętość komory wędzarniczej ok. 100 l.
Wymiary komory wędzarniczej 38,5 x 36,5 x 74,5 cm
Wymiary paleniska 38,5 x 36,5 x 26,5 Wymiary gabarytowe 44,5 x 38,5 x 128 cm
Cena promocyjna 600 zł
Kontakt: [zasłonięte]@thermowind.pl Tel. 697 [zasłonięte] 828, 691 [zasłonięte] 957
Konto:
· 55 1090 [zasłonięte] 1[zasłonięte]7660001 [zasłonięte] 143001 (Bank Zachodni WBK S.A.)
· 48 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]6340023 [zasłonięte] 204159 (ING Bank Śląski S.A.)
Wysyłki tylko we wtorki i czwartki - po wcześniejszej wpłacie.
Możliwość odbioru w Mikołowie lub Bytomiu - po wcześniejszym uzgodnieniu.
Zapraszamy na inne aukcje, inne ceny, inne modele.
(kliknij tu)
W dolnej części znajduje się palenisko, w którym umieszczamy drewno. Komora (część górna) wyposażona jest w pręty, na których wieszamy produkty do wędzenia. Komora wędzarnicza i palenisko są całkowicie oddzielone (pełne dno), co zabezpiecza wędzone wyroby przed płomieniami z paleniska. Dym z paleniska jest doprowadzony do komory poprzez zewnętrzny kanał łączący obydwie części. Odcinacz dymu (zasuwa) w kanale, pozwala regulować ilość dymu doprowadzanego do komory. Po zamknięciu odcinacza można otwierać drzwi komory bez uciążliwego napływu dymu. Pokrętła na drzwiach paleniska pozwalają na regulację dopływu powietrza, intensywności procesu spalania drewna i regulację temperatury wędzenia. Zasuwa dymu w kominie pozwala na regulację ilości dymu w komorze. W górnej części wędzarni zamontowany jest termometr do pomiaru temperatury wędzenia.
|