Japonski grill elektryczny
OneConcept Shogun, to niezwykly sprzet kuchenny, który podczas uzycia przeniesie nas do tradycyjnej japonskiej kuchni albo przyniesie odrobine egzotyki do naszego domu.
Tradycyjnie uzywany w japonskich restauracjach do obsmazania warzyw, miesa, ryb i przystawek (ryzu i makaronu), znany równiez jako Teppan albo "goraca plyta". Posilki przyrzadza sie kladac je bezposrednio na plycie co gwarantuje swiezosc i oryginalny smak potraw. To narzedzie kulinarne z Kraju Wschodzacego Slonca, podobnie jak sushi zachwyca prostota i oryginalnoscia, jednak w przeciwienstwie do sushi cechuje sie równiez uniwersalnoscia.
Grill stolowy
oneConcept posiada podluzna forme co pozwala wszystkim uczestnikom posilku, zgromadzonym dookola niego, na równy dostep do przyrzadzanych smakolyków. Dzieki pokryciu powierzchni piekacej nieprzywieralna warstwa, smazyc mozna na nim bez uzycia oleju.Sprawia to, ze potrawy przyrzadzane metoda Teppanyakki sa niskokaloryczne, pelne witamin i zanurzone we wlasnym sosie.
Ukryta pod grillem grzalka o mocy 1800 W równomiernie podgrzewa gruba na 3 mm blache i daje sie regulowac w zakresie 5 stopni. Zaleta ukrytych grzalek jest mozliwosc grillowania bez dymu co wynika z faktu, ze nie kapie na nie tluszcz. Tluszcz i plyny uzyte do pieczenia zbieraja sie w wyjmowanej rynience sciekowej. Boczne uchwyty grilla
Shogun Nippon nie nagrzewaja sie i pozwalaja na latwy jego montaz i demontaz.