Omega-3-Perilla - jedyny roślinny olej
Pierwszy czysto roślinny olej Omega-3, który chcielibyśmy Państwu zaoferować i z którego jesteśmy naprawdę dumni. Ponieważ wreszcie również wegetarianie nie jedzący ryb (tutaj bowiem głównie znajdują się kwasy tłuszczowe omega-3), mogą spożywać tę niezbędną do życia substancję!
Jest to możliwe dzięki roślinie o nazwie Perilla frutescens. Należy ona do rodziny roślin wargowych (Lamiaceae) i rośnie we Wschodniej i Południowej Azji, gdzie cieszy się dużym gronem zwolenników i gdzie od dawna jest tradycyjnie używana jako przyprawa i dodatek do potraw.
Określenie - „omega perilla” roślina zawdzięcza swoim składnikom, bowiem z nasion perilli można pozyskać olej, odznaczający się nadzwyczaj wysoką zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie kwasu alfa-linolenowego (ALA) – roślinnego omega–3. W żadnej innej roślinie omega–3 nie występuje w takim stężeniu jak w roślinie Perilla frutescens (dwukrotnie więcej niż zawierają go ryby!).
I dobrze się składa, ponieważ omega–3 jest dla nas ludzi bardzo ważna. Nasz organizm nie wytwarza sam niezbędnych kwasów tłuszczowych, jesteśmy więc zdani na dostarczanie ich poprzez żywność, którą spożywamy. Najpopularniejszym źródłem kwasów omega–3 są ryby (np. łosoś, śledź, makrela, tuńczyk). Morskie ryby zawierają dwa rodzaje kwasów omega–3: EPA i DHA.
Zapytacie pewnie Państwo: dwa kwasy omega–3? Tak! Bowiem kwasy omega–3 tworzą grupę wśród kwasów tłuszczowych wielonienasyconych. A najważniejszymi z nich są kwasy EPA i DHA, jak również ALA. ALA jest kwasem alfa-linolenowym, którego w bród można znaleźć w roślinie zwanej perillą. A co najważniejsze: ludzki organizm potrafi sam z roślinnego kwasu alfa-linolenowego wytworzyć rybie kwasy EPA i DHA. Jedynym warunkiem jest spożywanie ALA.
Nie stanowi to problemu z naszymi kapsułkami, zawierającymi olej omega-3 czysto roślinnego pochodzenia. Zwłaszcza, że są one świetną alternatywą dla tych osób, którym przeszkadza np. „odbijanie się rybą” po spożyciu tranu, lub dla tych, którym leży na sercu sprawa ochrony zasobów morskich.
A dlaczego kwasy omega–3 są tak ważne? Stanowią one m. in. surowiec dla prostaglandyny, a ta z kolei jest właściwą organizmowi substancją, spełniającą różnorodne zadania. Kwasy omega–3 wspomagają też w istotny sposób przemianę materii.poprawy stanu krążenia krwi.
Wskazania:
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe typu Omega 3 to najzdrowszy rodzaj tłuszczu, niezbędny do prawidłowego funkcjonowanie praktycznie całego organizmu. Jest ważnym składnikiem m.in. Błon komórkowych, mózgu, układu nerwowego, naczyń krwionośnych. Omega 3 firmy Natura Vitalis to w pełni roślinny olej. Tłoczony jest z nasion rośliny Perilla (znanejrówniez jako pachnotka zwyczajna), która zawiera dwa razy więcej kwasów tłuszczowych omega 3 niż olej rybny. Suplement wykazuje działanie zapobiegające chorobom skóry, jest pomocny w obniżaniu ciśnienia krwi, obniżaniu poziomu cholesterolu, poprawia krążenie, ma pozytywny wpłym na pracę układu nerwowego i krwionośnego.
Najistotniejsze korzyści:
-
olej czysto roślinny
-
wysoka zawartość wielokrotnie nienasyconych kwasów tłuszczowych
-
dwukrotnie więcej omega3 niż w rybach
-
wspomaga przemianę materii
-
poprawia stan krążenia krwi
-
obniża wysoki poziom cholesterolu i trójglicerydów
-
chroni skórę i nadaje jej zdrowy wygląd
-
obniża ciśnienie krwi
-
stabilizuje rytm serca
-
- redukuje zapalenia w stawach
-
- przeciwdziała chorobom skóry, m. in. Łuszczycy
-
- pozytywny wpływ w chorobach nerek i płuc, cukrzycy typu II, nadwadze
Dawkowanie:
- Preparat zalecamy stosować po 1 kapsułce rano i wieczorem
Kraj Pochodzenia:
Zawartość:
Sposób przechowywania:
Składniki:
Opakowanie:
240 kapsułek
Więcej o produkcie Omega-3-Perilla - jedyny roślinny olej Omega-3:
Więcej o producencie:
Pomaga m.in na:
miażdżyca, cholesterol, nadciśnienie, krążenie krwi, przemianę materii, skórę
Podstawowe składniki:
olej perilla
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|