Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OMEGA 3 naturalny olej rybny kwasy tłuszczowe HIT

25-01-2012, 0:48
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 81 zł     
Użytkownik twojezdrowie_org
numer aukcji: 2057423667
Miejscowość Kościan
Wyświetleń: 9   
Koniec: 28-01-2012 18:13:46
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wpłaty i wysyłka

Dlaczego my ?

  •  
  • najniższe ceny na Allegro,
  • DARMOWA WYSYŁKA priorytetowa,
  • produkt w 100% oryginalny, atestowany,
  • polski opis, ulotka,
  • szybki kontakt,
  • zawsze aktualna data ważności,
  • paragon lub na życzenie faktura VAT,
  • fachowa pomoc przy wyborze produktu,
  • GRATISY do każdego zakupu (szczegóły w aukcji)

Dane kontaktowe

mgr Piotr Strzelczyk

FHU BRATEK
NIP: 698[zasłonięte]156-66 REGON: 300[zasłonięte]836

Wpis do EWD: nr 7046

E-mail: [zasłonięte]@twojezdrowie.koscian.pl

Telefony komórkowe: 604 [zasłonięte] 578 (Andrzej)

698 [zasłonięte] 948 (Piotr)

 

Omega 3, 100 kaps.

Naturalny olej rybny

 

GRATIS: wysyłka - herbatka - katalog - ulotka - konsultacje


 

Kapsułki żelatynowe zawierające olej rybny, bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe.

 

Opakowanie: 100 kapsułek

Dawkowanie: 1 kapsułka co drugi dzień po posiłku
 

Skład:

DHA (kwas) - 120.00 mg
EPA (kwas) - 180.00 mg
Skoncentrowany olej rybny: 1000.00 mg
Witamina E - 10.00 jm

 

 

 

 

Składniki Omega 3:

zapobiegają miażdżycy, chronią przed chorobą wieńcową,
obniżają poziom cholesterolu i trójglicerydów,
wspomagają leczenie nadciśnienia tętniczego,
przeciwdziałają zawałom serca i chorobom mięśnia sercowego,
zapobiegają udarom mózgu, łagodzą migrenowe bóle głowy,
łagodzą objawy astmy,
zapobiegają wielu chorobom nerek, wspomagają leczenie łuszczycy,
niezbędne w profilaktyce przeciwnowotworowej,
wspomagają leczenie chorób prostaty,
łagodzą dolegliwości reumatoidalnego zapalenia stawów.


Niezbędne kwasy tłuszczowe

 

 

Wielu naukowców od dawna bada związek pomiędzy sposobem odżywiania się a występowaniem chorób układu sercowo-naczyniowego. Bang Dyenberg zainteresował się sposobem odżywiania się Eskimosów z zachodniej Grenlandii, którzy prawie zupełnie nie znają tych chorób. Ich jadłospis jest szczególnie bogaty w ryby i inne owoce morza.
 

 


W języku naukowym należałoby powiedzieć: przyjmują bardzo mało węglowodanów, a stosunkowo dużo białka i tłuszczów. Ale przecież społeczeństwa żyjące w krajach wysoko rozwiniętych, od Europy do Ameryki, również mają pożywienie bogate w białka i tłuszcze, a jednak zagrażają im choroby serca. Różnica polega na tym, że w jadłospisie Eskimosów jest dużo białka i tłuszczów pochodzących ze zwierząt morskich. Olej rybny zawiera unikatowy rodzaj wielonienasyconych kwasów tłuszczowych zwanych omega-3. Eskimosi, spożywając dużo fok i morskich ryb, dostarczają swojemu organizmowi co najmniej 10 razy więcej kwasów tłuszczowych omega-3 niż Europejczycy i Amerykanie, dlatego też ok. 400 razy rzadziej zapadają na zawał serca.

Zauważono szczególnie ciekawą zależność dotyczącą osób chorych na cukrzycę. Wiadomo, że u diabetyków ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia jest pięciokrotnie większe niż u innych osób, a więc cukrzyca i choroby serca są ze sobą ściśle powiązane. Eskimosi przy ich tradycyjnej diecie mają niski poziom tłuszczów we krwi i prawidłową tolerancję glukozy.

Natomiast zmiana diety na bogatą w duże ilości węglowodanów, może podwyższyć tej grupie ludności poziom cholesterolu trójglicerydów we krwi, jak również zaburzyć tolerancję glukozy.

Nienasycone kwasy tłuszczowe dlatego są tak ważne dla organizmu, gdyż powstają z nich prostaglandyny (substancje o charakterze hormonów tkankowych), regulujące pracę układu krążenia, systemu immunologicznego oraz gospodarkę tłuszczową. Obniżają zbyt wysoki poziom cholesterolu i trójglicerydów oraz powstrzymują agregacje płytek krwi, zmniejszając w ten sposób ryzyko miażdżycy i zawału serca. Jeżeli prostaglandyny powstają z kwasów omega-6, wówczas ani te dość agresywne cząsteczki ani opisywane powyżej korzystne efekty ich działania, nie są wystarczająco silne. Prostaglandyny powstające z kwasów omega-3 są znacznie mniej agresywne, a ich korzystne efekty silniejsze.


Spożywanie nienasyconych kwasów tłuszczowych omega powstrzymuje rozwój nowotworu piersi oraz zapobiega powstawaniu nowotworu jelita grubego. Osoby palące, które często jedzą ryby, o wiele rzadziej od innych palaczy cierpią na rozedmę płuc oraz przewlekłe zapaleni oskrzeli. Wiele osób na całym świecie cierpi z powodu łuszczycy. Spożywanie oleju ryb morskich (tranu) może polepszyć stan ich zdrowia.

 

Nienasycone kwasy tłuszczowe nie tylko polepszają krążenie, ale łagodzą również stany zapalne, np. stosowanie ich przez okres kilku miesięcy znacznie zmniejsza poranną sztywność oraz ból stawów. Substancje te mobilizują system immunologiczny, dlatego przy regularnym stosowaniu zwiększają odporność organizmu na zakażenia. Ponieważ do prawidłowego funkcjonowania systemu nerwowego jest potrzebna duża ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych, mogą również polepszyć stan osób cierpiących na schorzenia układu nerwowego (np. sclerosis multiplex). Poza tym nienasycone kwasy tłuszczowe chronią skórę i nadają jej zdrowy wygląd.

UWAGA!

Nienasycone kwasy tłuszczowe są wrażliwe na niszczące działanie wolnych rodników, a pod ich wpływem same mogą się stać szkodliwe. Dlatego osoby, które spożywają większą ilość kwasów tłuszczowych omega-3, powinny uzupełniać w organizmie poziom antyoksydantów.

 

 

 

Produkt posiada wymagane w Polsce zezwolenie GIS (Głównego Inspektora Sanitarnego) - w przypadku dietetycznych środków spożywczych, lub zezwolenia PZH (Państwowego Zakładu Higieny) - w przypadku kosmetyków. Preparaty Calivita produkowane są przy wykorzystaniu najnowszych technologii, zapewniających najwyższe standardy charakterystyczne dla preparatów farmaceutycznych. Produkty CaliVita® International wytwarzane są w Stanach Zjednoczonych, przez renomowanych producentów dietetycznych środków spożywczych, pod nadzorem amerykańskiej FDA (Agencji ds. Żywienia i Leków). Produkowane są zgodnie z normami GMP (Dobrą Praktyką Produkcyjną), w oparciu o najnowsze technologie, w warunkach spełniających najwyższe standardy produkcji farmaceutycznej, przy użyciu wyłącznie surowców naturalnych. Nie zawierają cukru, soli, konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Preparaty o przedłużonym działaniu, zapewniają większą skuteczność i stały poziom składnika w organizmie nawet przez 10-18 godzin. Odpowiednio dobrana ilość i proporcje składników oraz ich aktywna forma zapewniają maksymalne przyswajanie preparatu przez organizm. CaliVita® International udziela 100% gwarancji jakości swoich produktów.


Wszystkie preparaty na naszych aukcjach to suplementy diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Żaden z produktów, występujących na tej aukcji, nie posiada właściwości leczniczych lub zapobiegających chorobom. Żadne oświadczenie, stwierdzenie, opinia lub informacja odnosząca się do któregokolwiek produktu nie stanowią i nie powinny być rozumiane jako porada medyczna.