TŁOCZONY NA ZIMNO,
NIEOCZYSZCZONY, NAJZDROWSZY
NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI:
OLEJ MIGDAŁOWY
w ciemnej butelce 250ml
WYPRODUKOWANY W POLSCE PRZEZ: Ol'Vita Krzysztof Dziaduch
Firma Ol'Vita powstała w 2004 roku i jest firmą rodzinną. Jej działalność jest kontynuacją i wykorzystaniem 10-letniego doświadczenia w branży olejarskiej, z którą związani jesteśmy od 1994 roku. Znajomość dynamicznie rozwijającej się gałęzi przemysłu w Polsce, jakim jest przetwórstwo nasion oleistych, zaoowocowało w 2004 roku przyjęciem przez Nas przedstawicielstwa handlowego w Polsce czeskiej firmy FARMET a.s Ceska Skalice, oferującej prasy do tłoczenia oleju
OLEJ MIGDAŁOWY 250ml:
Olej z migdałów jest koloru jasno żółtego. Olej z migdałów używa się głównie do produkcji marcepanu.
Ponadto znajduje zastosowanie jako dodatek do różnych potraw, a w szczególności do mięsa drobiowego i ryb.Doskonale komponuje się z sałatkami oraz deserami.
W kosmetyce olej ten zalicza się do najbardziej ekskluzywnych. Dodawany jest do balsamów, szamponów, odżywek i kremów.
Warto zauważyć iż wmasowany bezpośrednio w skórę wchłania się szybko i pozostawia miły zapach.
ZASTOSOWANIE:
Stosowany zewnętrznie wykazuje działanie: nawilżające, odżywcze, wygładzający zmarszczki. Uelastycznia skórę, a tym samym przyczynia się do zapobiegania powstawaniu rozstępów./////
SKŁAD:
Migdał zawiera : 65-70% kwasu oleinowego,
24-26% kwasu linolowego,
3-5 % kwasu palmitynowego,
20 % białka
oraz potas, wapń, żelazo, fosfor, magnez oraz witaminy E,PP i z grupy B.
PRZECHOWYWANIE :
Po otwarciu produkt przechowywać w lodówce.
PRZECIĘTNA ZAWARTOŚĆ KWASÓW TŁUSZCZOWYCH:
Wartość energetyczna w 100g produktu: 900kcal (3700kJ)
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Białko 0g
Węglowodany 0g
Tłuszcz 100g, w tym:
- kwasy nasycone 8-12g
- kwasy jednonienasycone 55-65g
- kwasy wielonienasycone 25-35g
- cholesterol 0g
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA: 14.09.2014
Więcej zdjęć produktu: