NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI:
NASIONA AMARANTUSA
w opakowaniu 500g
WYPRODUKOWANY W POLSCE PRZEZ: Ol'Vita Krzysztof Dziaduch
Firma Ol'Vita powstała w 2004 roku i jest firmą rodzinną. Jej działalność jest kontynuacją i wykorzystaniem 10-letniego doświadczenia w branży olejarskiej, z którą związani jesteśmy od 1994 roku. Znajomość dynamicznie rozwijającej się gałęzi przemysłu w Polsce, jakim jest przetwórstwo nasion oleistych, zaoowocowało w 2004 roku przyjęciem przez Nas przedstawicielstwa handlowego w Polsce czeskiej firmy FARMET a.s Ceska Skalice, oferującej prasy do tłoczenia oleju.
NASIONA AMARANTUSA:
Amarantus jest niezwykle bogatym źródłem białka (nawet o 30% więcej niż w innych ziarnach), ale także błonnika, wapnia czy minerałów (m.in. żelaza, miedzi, fosforu, magnezu i manganu) i witamin (między innymi E i B). Nie zawiera glutenu. Jest łatwo przyswajalny, dzięki czemu polecany jest w szczególności ludziom aktywnym, wegetarianom oraz kobietom w ciąży i karmiących piersią. Zawiera natomiast aminokwasy, lizynę i metioninę, które nie występują w zbyt wielu znanych człowiekowi ziarnach. Są one jednak niezbędne do budowy białek mięśniowych w organizmie. Amarantus dostarcza także nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są jednym z podstawowych składników budulcowych komórek, regulują wydawanie jonów z organizmu, a przede wszystkim obniżają poziom cholesterolu, dzięki czemu minimalizują ryzyko chorób układu krążenia. Ponadto, jest bogatym źródłem witamin, między innymi witaminy E i B
ZASTOSOWANIE:
Jako dodatek do wypieku ciast, zup, sosów, kaszy i innych potraw. Produkt wymaga obróbki termicznej.
SKŁAD:
Wartość energetyczna 100g produktu: 409kcal (1753kJ)
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Białko 14,2-18,2g
Węglowodany 49,7-53,7g
Tłuszcz 5,5-9,5g
Sód 0,01g
Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, soi, orzechów: arachidowego, włoskiego i macadamii.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w suchym i szczelnym opakowaniu.
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA: 31.10.2014
Więcej zdjęć produktu: