NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI:
MIGDAŁY NATURALNE
w opakowaniu 100g
WYPRODUKOWANY W POLSCE PRZEZ: Ol'Vita Krzysztof Dziaduch
Firma Ol'Vita powstała w 2004 roku i jest firmą rodzinną. Jej działalność jest kontynuacją i wykorzystaniem 10-letniego doświadczenia w branży olejarskiej, z którą związani jesteśmy od 1994 roku. Znajomość dynamicznie rozwijającej się gałęzi przemysłu w Polsce, jakim jest przetwórstwo nasion oleistych, zaoowocowało w 2004 roku przyjęciem przez Nas przedstawicielstwa handlowego w Polsce czeskiej firmy FARMET a.s Ceska Skalice, oferującej prasy do tłoczenia oleju.
MIGDAŁY NATURALNE:
Migdały są bogate zarówno w jedno jak i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które obniżają poziom złego cholesterolu LDL we krwi
Badania wykazały, że dzienne spożycie 37g migdałów redukuje poziom cholesterolu LDL o 4%, a spożycie 73g migdałów redukuje zły cholesterol o 9,4%. Innymi słowy garść migdałów dziennie znacząco redukuje ryzyko chorób niedokrwiennych serca.
Z kolei obecna w migdałach witamina E, która jest przeciwutleniaczem, zmniejsza ryzyko miażdżycy i zawału serca, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych. Witamina E jest tez swoistym eliksirem młodości - jako silny antyoksydant opóźnia starzenie się komórek ciała.
Migdały są również bogate w błonnik, który nie tylko obniża poziom cholesterolu, ale również działa pozytywnie na perystaltykę jelit.
Do bezpośredniego spożycia, sałatek, do ciast itp.
SKŁAD:
100% migdały naturalne
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w suchym miejscu.
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA: 31.01.2015
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Białko 23,5-27,5g
Węglowodany 6,3-6,8g
Cukier 3,8-4,2g
Tłuszcz 53,8-58,8g
Skrobia 0,72-0,76g
Błonnik 7,2-7,6g
Sód 0,8-1,2mg
Więcej zdjęć produktu: