Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OLVITA MĄKA Z NASION AMARANTUSA 500g BEZGLUTENOWA

11-04-2015, 0:32
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 12.59 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 12.59 zł     
Użytkownik ekoNatura24_pl
numer aukcji: 5169721643
Miejscowość Warszawa
Licytowało: 1    Wyświetleń: 7   
Koniec: 10-04-2015 23:55:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

100% PRODUKT NATURALNY

BEZGLUTENOWY

MĄKA z NASION

AMARANTUSA

 

w opakowaniu 500g

 

 

 

WYPRODUKOWANY W POLSCE PRZEZ: Ol'Vita Krzysztof Dziaduch
Firma Ol'Vita powstała w 2004 roku i jest firmą rodzinną. Jej działalność jest kontynuacją i wykorzystaniem 10-letniego doświadczenia w branży olejarskiej, z którą związani jesteśmy od 1994 roku. Znajomość dynamicznie rozwijającej się gałęzi przemysłu w Polsce, jakim jest przetwórstwo nasion oleistych, zaoowocowało w 2004 roku przyjęciem przez Nas przedstawicielstwa handlowego w Polsce czeskiej firmy FARMET a.s Ceska Skalice, oferującej prasy do tłoczenia oleju.

 

 

MĄKA Z NASION AMARANTUSA:

Mąka z nasion amarantusa to produkkt bezglutenowy, dzięki czemu może być stosowany w diecie chorych na celiakię. W swoim składzie posiada cenne białko, bogate w aminokwasy egzogenne, zwłaszcza lizynę niezbędną dla prawidłowego rozwoju dzieci i młodzieży oraz aminokwasów siarkowych.

Jest źródłem niezbędnych składników mineralnych, takich jak: magnez, fosfor, żelazo, wapń i cynk, błonnik wspomagającego pracę jelit oraz witamin grupy B oraz A, E i C.

 

Uwaga: nie wolno zjadać surowych nasion lub mąki, bo może to zapobiec przyswajaniu przez ludzki organizm ważnych składników odżywczych. Zawsze trzeba poddać je obróbce, np. upiec.

 

 

ZASTOSOWANIE:

Nadaje się do ciast, ciasteczek, naleśników słodkich i wytrawnych, racuchów, makaronów, wytwarzania płatków, krakersów oraz jako cenny dodatek do chleba. W wypiekach, które nie muszą rosnąć można użyć samej mąki amarantusowej. W tych  „rosnących”, jak chleb, trzeba ją zmieszać z inną. Mąka amarantusowa nadaje wypiekom lekko orzechowy smak.

 

SKŁAD:

Zawiera 16,2g białka, 51,7g węglowodanów i 7,5g tłuszczu (w tym skwalen 401,9)/ 100 g produktu.
Wartość energetyczna: 409kcal ( 1753kJ)/ 100 g produktu.

 

PRZECHOWYWANIE:

W suchych pomieszczeniach w szczelnie zamkniętym opakowaniu. 

 

TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA:  15.03.2015   

(wpisana data dotyczy produktów dostępnych w magazynie na dzień wystawienia aukcji; dlatego w zależności od daty zakupu - oferowane będą oleje z późniejszej produkcji czyli również z późniejszymi terminami minimalnej trwałości)

Dobre oleje lniane nierafinowane i dodatkowo nieoczyszczone mają krótki termin przydatności. Po terminie ich smak może ale nie musi być nieco gorzkawy.

 

 

Więcej zdjęć produktu:

 



 

 

 

Jeżeli szukasz innego rodzaju mąki to zapraszamy na inne nasze aukcje