100% PRODUKT NATURALNY
BEZGLUTENOWY:
MĄKA SOJOWA
PREMIUM
w opakowaniu 250g
WYPRODUKOWANY W POLSCE PRZEZ: Ol'Vita Krzysztof Dziaduch
Firma Ol'Vita powstała w 2004 roku i jest firmą rodzinną. Jej działalność jest kontynuacją i wykorzystaniem 10-letniego doświadczenia w branży olejarskiej, z którą związani jesteśmy od 1994 roku. Znajomość dynamicznie rozwijającej się gałęzi przemysłu w Polsce, jakim jest przetwórstwo nasion oleistych, zaoowocowało w 2004 roku przyjęciem przez Nas przedstawicielstwa handlowego w Polsce czeskiej firmy FARMET a.s Ceska Skalice, oferującej prasy do tłoczenia oleju.
MĄKA SOJOWA:
Mąka sojowa jest bardzo odżywcza i prawie nie zawierająca skrobi. W smaku miałka o lekkim posmaku migdałów. Dodana do mąki pszennej wzbogaci smak pieczywa i opóźni czerstwienie. Ponadto dostarczy organizmowi białko.
ZASTOSOWANIE:
Mąka sojowa służy do wyrobu pieczywa, makaronów, płatków, ciast czy ciasteczek. Mąka sojowa posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym zagęszcza się nią zupy i sosy. Używana jest także do wyrobu mleka i past sojowych. Dodaje się ją do produktów w celu wydłużenia okresu przydatności do spożycia. W kuchni wegetariańskiej stanowi substytut jajka kurzego. Wykorzystywana jest w dietach bezglutenowych.
SKŁAD:
Zawiera 45-49g białka, 33-37g węglowodanów, 5-9g tłuszczu / 100 g produktu.
Wartość energetyczna: 398kcal (1684kJ)/ 100 g produktu.
PRZECHOWYWANIE:
W suchych pomieszczeniach w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA: 07.04.2015
Więcej zdjęć produktu:
Jeżeli szukasz innego rodzaju mąki to zapraszamy na inne nasze aukcje