Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OLIWA Z OLIWEK Extra Virgin D.O.P - SYCYLIA 0,75L

09-02-2014, 15:04
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 39.90 zł     
Użytkownik cocktailsystem
numer aukcji: 3873064191
Miejscowość Warszawa
Zostało sztuk: 12    Wyświetleń: 13   
Koniec: 09-02-2014 15:05:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

[zasłonięte]@cocktailsystem.pl
Tel: 515 [zasłonięte] 003

GG: 25[zasłonięte]598 GG

Nasze produkty wysyłamy tylko i wyłącznie KURIEREM

Odbiór własny możliwy jest w naszej nowej siedzibie firmy na Bielanach ul.Kolumbijska 10
( vis a vis bramy wjazdowej do MAKRO BIELANY),
od poniedziałku do piątku w godzinach 9-17.

INFORMUJEMY IŻ BEZ WZGLĘDU NA ILOŚĆ ZAKUPIONYCH PRZEDMIOTÓW ZA PRZESYŁKĘ ZAPŁACĄ PAŃSTWO TYLKO RAZ!!

Dla mieszkańców Warszawy, przy zakupie powyżej 200 zł, dostawa w godzinach 9-17 GRATIS!!

Przelew bankowy
851[zasłonięte]220200[zasłonięte]00091[zasłonięte]810

MD SYSTEM SP. Z O.O.
Ul.Kolumbijska 10
01-991 Warszawa

W tytule wpłaty proszę podać nazwę użytkownika i numery wygranych aukcji.

Na każdy towar wystawiamy paragon lub na życzenie fakturę VAT

Płatność kartą kredytową

Płatność kartą kredytową możliwa jest przy "Płacę z Allegro"

Płatność przy odbiorze towaru

Możliwa jest płatność przy odbiorze osobistym towaru, bądź w momencie dostawy.


PIERWSZA ZE ZBIORU 2012!

(Tradycyjny zbiór oliwek, czyli 3 partie. W tym wypadku użyte zostały oliwki z PIERWSZEJ=NAJŚWIEŻSZEJ PARTII czyli selektywnego zbioru ręcznego)

SYCYLIJSKI SKARB czyli

Extra virgin D.O.P. Val di Mazara (100% Sicilian)

NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI OLIWA
OLIWA PREMIUM D.O.P


ręcznie zbierane oliwki najlepszych gatunków

ręcznie tłoczona na zimno w ciągu 24h od zbioru


KWASOWOŚĆ < 0,2%

Aby móc nadać oliwie dumną nazwę vergine nie może ona zawierać więcej niż 2% kwasowości (kwasowość odnosi się do zawartości kwasu oleinowego, nienasyconego kwasu tłuszczowego).

Im mniejsza kwasowość tym lepsza jakość i walory smakowe.



DLACZEGO D.O.P ?

Warto zwrócić uwagę, na znaczek DOP, (Denominazione di Origine Protetta), czyli oznaczenie chronionego pochodzenia.

Oznacza to, że cały proces uprawy i produkcji jest ściśle określony i nadzorowany (OSTATNI RAZ SPRAWDZANA W MARCU 2013).

Unia Europejska przyznaje takie certyfikaty produktom, których wysoka jakość, lub inne wyjątkowe cechy są ściśle związane z danym regionem, niemożliwe do uzyskania gdzie indziej.

Nie chodzi tylko o położenie geograficzne, ale też o metodę produkcji i tradycję.

SYCYLIJSKI CHARAKTER

Sycylijska oliwa ma świeży i owocowy smak. Oliwa Extra Vergine DOP „Val di Mazzara” to oliwa, powstała z oliwek uprawianych wyłącznie w dolinie Mazzara położonej w zachodniej części Sycylii.

„Val di Mazzara” powstaje z wytłoczenia 3 gatunków oliwek 50% Nocellara , Bianconilla 30% i Cerasuola 20%.

Dzięki takim proporcjom posiada zielony kolor o świetlistych, pistacjowych refleksach. Elegancki i harmonijny bukiet przesycony jest liśćmi świeżej mięty, szałwii, tymianku, oregano i jałowca. Oliwa ta zawiera i oddaje całą kwintesencję słońca Sycylii, jej skalistej ziemi oraz morskiego powietrza wyspy. Wskazana do potraw na bazie ryb i owoców morza, ślimaków, gotowanych warzyw, a specjalnie polecana do gnocchi z cukinią oraz wszelkich sałat.

Wygląd: oliwkowo-zielony kolor z delikatnym, płynnym złotawo-bursztynowym refleksem.

Smak i aromat: Intensywny, owocowy z nutą ziół i słodkich migdałów



premio morgatinon


BLIŻEJ SŁOŃCA

Fabryka Bisacquino znajduje się w samym sercu Sycylii, na wysokości 650 m n.p.m.

To tam rosną wyjątkowe oliwki, których śródziemnomorski, sycylijski smak motywuje Producenta do tworzenia tej Regionalnej OLIWY.

Jak pisze sam Producent - Oliwa z oliwek Alesci: 'powstaje z miłości do naszej Ziemi".

Tradycję i niezmienny smak Oliw ALESCI doceniają znawcy i koneserzy, honorując je wieloma prestiżowymi nagrodami.

LOKALNA PRODUKCJA

Extra virgin czyli klasyczny smak uzyskany z tłoczenia na zimno oliwek zbieranych ręcznie.

Oliwa Alesci D.O.P. Val di Mazara pochodzi ze starannie wyselekcjonowanych oliwek wyłącznie lokalnych, w promieniu 20-30 km, wyciskanych w ciągu do 24h od zbioru.

Po zbiorze, oliwki są umieszczone, do transportu do młyna w specjalnych koszach okienkowym, które zapewniają dobrą wentylację i świeżość produktu.

Oliwa przechowywana jest w stałych warunkach m.in. temp. 18 °, butelkowana tylko w momencie sprzedaży.


SIŁA WIATRU

Lokalne drzewa oliwne rosną na wietrznych wzgórzach, co nadaje unikalny smak i aromat wytwarzanej oliwie m.in. zielonych pomidorów.


KWASOWOŚĆ

Oliwa sklasyfikowana jako extra vergine to oliwa, której wolna kwasowość nie jest większa niż 0,8%. O poziomie kwasowości decyduje: sposób zbioru oliwki, jej zdrowie (kondycja oliwki) oraz szybkość przetworzenia jej od chwili zbioru. Im niższa kwasowość tym oliwa jest bogatsza w naturalne polifenole oaz witaminę E. Oliwki uszkodzone, przejrzałe lub naruszone przez szkodniki nie nadają się do tego, aby posłużyły do wytłoczenia z nich oliwy extra vergine. Dlatego przy tego typu oliwach tak ważną rolę odgrywa zbiór owoców – oliwki są zbierane ręcznie prosto z drzewa, oraz moment ich transportu do tłoczni.

CERTYFIKATY JAKOŚCI

ALESCI Extra virgin Classic jest uhonorowana wieloma prestiżowymi nagrodami, rekomendowana i stale spożywana na całym świecie przez wymagających klientów.

2004 CIBUS Parma: Golden Lion of the Oil Masters

2009: International Competition “Harmony”

2011: National Award: Gold of Italy Certificate of Quality

2012: National Award: Gold of Italy mention of Quality

May 2012: AWARD MORGANTINON ( EN)

BEST P-O.D. VAL DI MAZARA

DOSTĘPNE POJEMNOŚCI (Na pozostałych aukcjach):

- Butelka szklana (ciemne szkło) 0,25 L

- Butelka szklana (ciemne szkło) 0,50 L

- Butelka szklana (ciemne szkło) 0,75 L

- Butelka szklana (ciemne szkło) 1 L

Puszka 3 L

Puszka 5 L

Puszka 10 L


Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.

Butelkowana 05.2013 NALEŻY SPOŻYĆ DO LISTOPAD 2014