Wysokiej jakości oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno.
Produkowana jest z oliwek uprawianych od pięciu tysięcy lat w idealnych warunkach zachodniej Krety.
Oliwki są zbierane i przetwarzane tego samego dnia.
Zielony kolor oliwy i jej wyśmienity smak sprawia, że jest doskonałym dodatkiem do sałatek, sosów, makaronów i zup.
Poziom kwasowości 0,3 %.
Przepis do wykorzystania:
Sałatka grecka (wiejska)
„χωριάτικη σαλάτα”
Składniki:
- dojrzałe soczyste pomidory pokrojone w ósemki,
- świeży ogórek ( może być ze skórką) pokrojony w półksiężyce,
- czerwona cebula pokrojona w cienkie krążki,
- zielona papryka też pokrojona w cienkie krążki
- czarne duże oliwki .
Wszystkie składniki (w dowolnej ilości) ułożyć na półmisku, na wierzch położyć gruby plaster sera feta , posypać suszonym oregano, posolić, polać oliwą.
Opcjonalnie polać greckim octem winnym lub sokiem z cytryny.
Smacznego!
Klienci wyszukali produkt wg słów kluczowych:
oliwa z oliwek,
grecka oliwa,
grecka oliwa z oliwek,
oliwa extra virgin,
grecka oliwa extra virgin,
oliwa z pierwszego tłoczenia,
oliwa z oliwek crete gold
oliwa z oliwek Sitia