Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OLIWA Z OLIWEK E.VIRGIN 3x5l GRECKA KWAS.0,3%

14-10-2014, 14:05
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 375 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 375 zł     
Użytkownik achwastek1
numer aukcji: 4606699271
Miejscowość Wieliczka
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 47   
Koniec: 14-10-2014 13:45:59
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



 

Przedmiotem oferty jest:

 


     Oliwa z oliwek extra virgin Koronida

WYŚMIENITA OLIWA DLA WYTRANYCH KONESERÓW SMAKU


Koroneiki uzyskuje się z odmiany oliwek zebranych w obszarze Kalamata i Koroni, (52 klm na południe od Kalamata) oliwki są ręcznie zbierane w okresie od listopada do grudnia, produkt  jtloczony metodą na zimno (kwasowość <0,3%), K232, K270,

Ma głęboki, jasny zielony kolor i owocowy, słodko-gorzki smak, pikantny posmak podczas połykania, uczucie miękkich smaków  z różnych owoców, bogaty w polifenole geioprostateftikes elaiokanthali i elaiasini.
Produkt o wysokiej wartości odżywczej, która jest klasyfikowana w kategorii premium.

Oliwa ta jest odpowiednia dla zdrowej diety bogatej w kwasy  jednonienasycone i braku cholesterolu, idealne do białego mięsa, ryby z grilla, zimnych sosów do makaronów i sałatek, warzyw.

 

 

 

Jak mówią,  lekarze, zapobieganie chorobom jest najlepszą terapią i najważniejszym czynnikiem dla zdrowego życia.

OLIWA A ZDROWIE:

1. Wiele chorób jest spowodowanych przez niekontrolowane jedzenie żywności zawierającej również nasycone kwasy tłuszczowe (tłuszcze zwierzęce), które powodują miażdżycę tętnic i choroby sercowo-naczyniowe. Badania medyczne wykazały, że w krajach basenu Morza Śródziemnego, w szczególności Grecji, gdzie zużycie oleju z oliwek jest wysoka, ma mniej zdarzeń sercowo-naczyniowych niż w jakimkolwiek innym kraju na świecie. Poprzez zmniejszenie spożycia tłuszczów zwierzęcych i zwiększenie spożycia oliwy z oliwek w naszej diecie, możemy osiągnąć idealne połączenie dla profilaktyki chorób śmiertelnych, takich jak miażdżyca tętnic i ataków serca.

2 Ostatnie badania lekarskie wykazały, że oliwa z oliwek jest idealna dla potrzeb ciała ludzkiego, tworzy naturalne płyny wiążące,a tym samym łagodzi ból i dyskomfort w żółci (zgaga) .

3 .Miliony ludzi na całym świecie cierpi z powodu problemów żołądkowych i chorób pokrewnych.Powodem są bardzo poważne owrzodzenia. Jak wiadomo, stosowanie oleju z oliwek w diecie jest korzystnym czynnikiem w funkcjonowaniu układu trawiennego, ponieważ olej utrzymuje niskie HCI? w naszym żołądku. Zatem, olej pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu przewodu pokarmowego.

Jest również udowodnione, że spożywanie oliwy z oliwek w diecie pomaga:


A. W dobrej równowadze metabolizmu człowieka, prawidłowego rozwoju organizmu i kości.

B. Odpowiednie witaminy D dla organizmu.

Oliwa z oliwek pomaga nam być zdrowym i czyni nesze życie przyjemniejszym.

 

Wpisany przez Dimitrios Th. KREMASTINOS, profesor Kardiologii Uniwersytetu w Atenach, prezes greckiej College of Cardiology :

Szereg badań doświadczalnych wykazał, że składnik oleju zawartego w oliwkach obniża poziom cholesterolu o 30-40%, a szereg wewnątrzkomórkowych mechanizmów działających zwiększa odporność serca, niedokrwienia komórek.

 

Data przydatności 30-12-2015