Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OLIWA Z OLIWEK 500ml OLIWKI OLVITA

26-06-2015, 12:26
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 27.90 zł     
Użytkownik ekoApteka24_pl
numer aukcji: 5396811778
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 5   
Koniec: 26-06-2015 12:02:48
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

TŁOCZONA NA ZIMNO,

NIEOCZYSZCZONA, NAJZDROWSZA

NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI:

 

OLIWA Z OLIWEK

w ciemnej butelce 500 ml

 

 

 

WYPRODUKOWANY W POLSCE PRZEZ: Ol'Vita Krzysztof Dziaduch
Firma Ol'Vita powstała w 2004 roku i jest firmą rodzinną. Jej działalność jest kontynuacją i wykorzystaniem 10-letniego doświadczenia w branży olejarskiej, z którą związani jesteśmy od 1994 roku. Znajomość dynamicznie rozwijającej się gałęzi przemysłu w Polsce, jakim jest przetwórstwo nasion oleistych, zaoowocowało w 2004 roku przyjęciem przez Nas przedstawicielstwa handlowego w Polsce czeskiej firmy FARMET a.s Ceska Skalice, oferującej prasy do tłoczenia oleju.

 

 

OLIWA Z OLIWEK:

 

 

Oliwa z oliwek jest bogata w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które wywierają dobroczynne działanie na organizm ludzki. Powodują m.in. obniżenie poziomu cholesterolu LDL, a podnoszą poziom HDL. Oliwa zawiera substancje chemiczne zapobiegające chorobom nowotworowym, wpływa na obniżenie ciśnienia krwi. Zawarte w oliwie substancje przeciwutleniające, przyswajane przez komórki, mogą spowalniać procesy starzenia. Wzmacniają błony komórkowe i dzięki temu komórki stają się mniej podatne nauszkodzenia spowodowane przez wolne rodniki. Oliwa w oliwek zawiera także kwas oleinowy, a podejrzewa się, że kwas ten powoduje spadek zachorowań na astmę i alergiczne zapalenie błony śluzowej nosa. Ponadto oliwa pomaga przy stwardnieniu tętnic, kamicy żółciowej, nieżycie i owrzodzeniu żołądka oraz obstrukcjach.

 

ZASTOSOWANIE:

 

 

Oliwa z oliwek jest przede wszystkim wspaniałym dodatkiem do sałatek, dań z makaronem, ryżem, a także z owocami morza. Można używać jej także do pieczenia i smażenia jako substytut masła i margaryny. Jeśli chcemy użyć oliwy z oliwek do smażenia, należy pamiętać o używaniu umiarkowanej temperatury smażenia, bowiem oliwa ta pali się (posiada niski punkt dymienia) w niższych niż inne oleje temperaturach i traci ona swoje cenne właściwości.

 

 

SKŁAD:

 

Wartość energetyczna w 100g produktu: 900kcal (3700kJ)

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Białko 0g

Węglowodany 0g

Tłuszcz 100g, w tym:

- kwasy nasycone 7,5-20g

- kwasy jednonienasycone 55-83g

- kwasy wielonienasycone 3,5-21g

- cholesterol 0g

 

 

PRZECHOWYWANIE:

Olej należy przechowywać w temp. +2 - +20°C, a po otwarciu butelki w lodówce. 

 

 

TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA:  27.06.2015

 

 

 

Więcej zdjęć produktu: